Uniqa Group Austria iese din acţionariatul Astra România

F. A.
Companii / 3 august 2010

Uniqa Group Austria va ieşi din acţionariatul Asigurare Reasigurare Astra din România prin vânzarea investiţiei sale de 27% din acţiunile companiei, achiziţionate în 2005, în favoarea acţionarului majoritar al Astrei, TNG-Nova Group Investments, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Un acord în acest sens a fost încheiat între UNIQA Group şi principalul acţionar român, care deţine în acest moment 72.68% din Astra. Schimbarea de proprietate asupra investiţiei minoritare deţinute anterior de Uniqa Group se intenţionează a fi dusă la bun sfârşit în cursul următoarelor luni printr-o tranzacţie cu pachet mare de acţiuni (block trade) pe Bursa de Valori Bucureşti şi aşteaptă aprobarea autorităţilor competente.

"Pentru noi a fost clar că eforturile noastre strategice în România trebuie să se concentreze către companiile în care avem participaţie de 100%, şi pe care le-am dobândit în anul 2008. Între timp, companiile achiziţionate au fost integrate pe deplin în Grupul Uniqa şi, recent, au fost poziţionate cu succes pe piaţă sub brandul Uniqa. Până în acest moment, participaţia în compania Astra a rămas pur şi simplu o investiţie financiară, fără niciun angajament strategic pentru viitor. Aceasta este motivaţia pentru decizia noastră de a înapoia acţiunile noastre acţionarului principal al Astrei. În acelaşi timp, această schimbare ne pune din nou în linie cu filozofia brandului nostru şi clarifică poziţionarea noastră pe piaţa românească. În viitor, numai acele societăţi în care deţinem un pachet majoritar se vor prezenta pentru clienţii noştri români ca membri ai Grupului Uniqa", a declarat Konstantin Klein, Uniqa Chief Executive Officer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb