Uniqua Group Austria vrea să preia integral Astra Asigurări S.A

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 aprilie 2007

Uniqua Group Austria intenţionează să preia integral compania de asigurări Astra Asigurări, al şaptelea asigurator din România, la care deţine deja o participaţie de 27%, pentru a deveni lider al pieţei româneşti, arată raportul financiar pentru 2006 al grupului de asigurări, citat de NewsIn. În anul 2006, compania a înregis­trat o creştere a primelor cu peste 80%, pe piaţa românească.

În acest moment, acţionarii principali ai Astra Asigurări sunt Nova Trade Group, cu 72% din acţiuni, şi Uniqa, cu 27% din acţiuni. Astra Asigurări s-a constituit în anul 1991, ca rezultat al divizării Administraţiei Asigurărilor de Stat (ADAS), şi a preluat activul şi pasivul aferente companiilor cu capital mixt, străin şi român şi toate operaţiunile de asigurare - reasigurare dintre ADAS şi companiile străine.

În 2006, valoarea preliminată a primelor brute subscrise, totale (viaţă şi non viaţă) a crescut cu 81,1% în 2006, faţă de anul 2005 şi s-a cifrat la 305,6 milioane lei. Daunele plătite de companie au înregistrat o creştere cu 41% în 2006 faţă de 2005, însumând 123,1 milioane lei.

Uniqua va coopera cu Raiffeisen Bank pe piaţa românească a asigurărilor bancare

Uniqua Group Austria va coopera în România cu grupul financiar-bancar Rai­ffeisen Bank, în ceea ce priveşte asigurările bancare, ca urmare a achiziţiilor făcute de asigurator pe piaţa românească.

"Uniqua Group îşi va extinde şi întări cooperarea cu Raiffeisen Bank în estul şi în sudul Europei, în urma achiziţiilor făcute de asigurator pe pieţele din România, Bulgaria, Serbia şi Ucraina", se spune în raportul financiar al asiguratorului.

În ceea ce priveşte oferta de produse din acest sector, Uniqua Group Austria spune că se va concentra asupra unor produse combinate bancare şi de asigurări.

BERD va sustinţe extinderea Uniqua în România prin plasamente în pachete minoritare

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va susţine, în următorii ani, extinderea asiguratorului Uniqua Group Austria pe piaţa româneas­că, prin achiziţionarea unor pachete minoritar de acţiuni la firmele deţinute de Uniqua. BERD va contribui la dezvoltarea companiei de asigurări şi pe pieţele din Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, tot prin achiziţionarea unor pachete minoritare de acţiuni la companiile deţinute de grupul austriac de asigurări, menţionează raportul financiar pentru anul 2006 al companiei austriece.

Până în prezent, BERD a investit 46 milioane de euro în companii pe care Uniqua Group Austria le deţine în Croaţia, Ungaria, Cehia şi Polonia, în limitele angajamentului financiar, a precizat compania.

Uniqua Group Austria este prezent pe piaţa românească prin participaţia de 27% deţinută la compania Astra-Uniqua. Uniqua Group Austria este şi unicul acţionar al firmei Syntegra S.R.L. şi a cumpărat în 2005 imobilul de birouri Floreas­sca Tower, din nordul Bucureştiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb