Unităţile fondului "Napoca" au fost mai profitabile decît acţiunile SIF

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 18 februarie 2004

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Electrocontract" Botoşani. Cursul lor mediu a crescut în ultima lună cu 57,54%. Aprecierea leului în raport cu euro a determinat un randament real mai ridicat, de 59,18%. Persoanele care au mizat pe acţiunile "Siretul" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 44,83%.

Cei care au cumpărat în urmă cu o lună cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei, formîndu-şi un portofoliu cu structura indicelui BET ar fi avut ieri un cîştig mai redus. Majorarea indicelui, calculat în euro, a determinat o creştere a valorii portofoliului lor cu 17,28%. Mai puţin ar fi obţinut investitorii care au preferat toate cele cinci acţiuni SIF cu structura indicelui BET-FI. Datorită creşterii valorii indicelui bursier, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 10,98% mai mult decît în urmă cu o lună.

Persoanele care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut, alegînd unităţile fondurilor mutuale ar fi obţinut un cîştig maxim dacă mizau pe fondul "Napoca". Valoarea unităţii fondului s-a apreciat cu 11,95% în ultima lună. Dacă o exprimăm în euro, creşterea reală a unităţii fondului "Napoca" a fost de 13,07%. Investitorii care au optat pentru unităţile celuilalt fond pe acţiuni, "Intercapital", şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 6,33%.

Depozitul constituit pe termen de o lună în lei ar fi adus o majorare cu maxim 2,47% a valoarii sumei iniţiale, exprimate în euro. Cea mai bună dobîndă lunară a fost oferită de CEC şi "Finansbank". Persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,04%, ca urmare a aprecierii leului în raport cu moneda europeană. Cei care şi-au constituit un depozit lunar în euro şi-au mărit suma investită cu maxim 0,3%, dacă alegeau "Garanti Bank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb