Uniunea Europeană a început dezbaterea cu privire la paşaportul de vaccinare

J.P.
Internaţional / 19 ianuarie 2021

Uniunea Europeană a început dezbaterea cu privire la paşaportul de vaccinare

Statele membre ale Uniunii Europene au început astăzi o dezbatere în jurul ideii dacă persoanele care au primit vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să aibă la vară o libertate de călătorie mai mare decât cei neimunizaţi, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Miniştrii pentru afaceri europene ai celor 27 de ţări membre ale UE au avut o videoconferinţă pentru a discuta despre o mai mare coordonare în distribuirea vaccinurilor, urmând ca subiectul să fie discutat joi şi de liderii din UE, care se vor reuni tot în videoconferinţă.

Săptămâna trecută, într-o scrisoare către Comisia Europeană, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a evocat ideea unui certificat de vaccinare în UE pentru a ajuta la restabilirea călătoriilor transfrontaliere care au fost puternic afectate de pandemie.

Duminică, ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, a spus că persoanele vaccinate ar trebui să poată să se întoarcă mai repede în restaurante şi cinematografe, deşi alţi miniştri au criticat această poziţie.

Maros Sefcovic, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a spus că este important să se evidenţieze că vaccinarea este voluntară şi că unele persoane nu pot sau nu vor să se vaccineze.

După discuţia de luni, Sefcovic a declarat într-o conferinţă că drepturile acestor persoane nu ar trebui limitate. Cu toate acestea, vaccinarea ar putea deveni o condiţie pentru a călători, aşa cum sunt actualele cerinţe din multe ţări privind prezentarea unui test negativ pentru COVID-19.

"Vor fi opţiuni diferite privind gestionarea călătoriilor. Ar putea fi adăugată şi posibilitatea unui certificat de vaccinare electronic", a afirmat el.

Michael Roth, reprezentantul Germaniei la videoconferinţa de luni, a declarat că este vital să se stabilească dacă persoanele vaccinate pot transmite sau nu în continuare virusul.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, consideră că ar putea fi introdus la un moment dat un "paşaport de vaccinare" împotriva coronavirusului, dar nu este cazul acum.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. E o falsă dezbatere. Limitarea dreptului de liberă circulație încalcă tratatele UE, adică desființează UE la nivel fundamental, asta evită Ursula să spună public

    Pașapoartele de vaccinare reprezintă o îngrădire a libertăților umane, o condiționare de vaccin, o segregare socială intre vaccinați și nevaccinați cu vaccinul Ocultei Mondiale  

    1. Nu mai trebuie vizitate! OAMENII VOR ASTEPTA CA LIDERII CARE CER ACEST LUCRU SA SE RETRAGA DE PE SCENA POLITICA, CHIAR DACA TREC DECENII! Data viitoare introduc alt virus! Si tot asa, tot asa! CETATENII SUNT SERBIZATI DE ELITE PRIMITIVE! TREBUIE ORGANIZAT UN PROCES NUREMBERG PENTRU LIDERII CARE INSTITUIE UN LAGAR SIMILAR CU AUSCHWITZ SI IMPUN REGULI DE CONCENTRARE FORTATA SI EXPERIMENTE MEDICALE ILEGALE! REVOLTELE SI RAZBOAIELE VOR DEVENI NESFARSITE!

      La judecata!

      Din cauza ELITELOR CE NU MAI REPREZINTA LUMEA SI A RAZBOAIELOR! DOAR 30% au intentia de a se vaccina! Faptul ca se spune ca toti vor vaccinarea = MANIPULARE! Mai bine sanatos in locuri retrase decat vaccinat si mort in 2-3 ani! Multi cetateni nici nu au banii de a calatori! Formele de manipulare sunt multiple! TURISMUL VA DECADEA MASIV! AVIOANELE VOR DISPAREA! OAMENII VOR LUA CU ASALT GRANITELE!

      Cancerelor si batranetii! Dar sa fie COMPANII SERIOASE, NU CU ATATEA RATEURI LA MEDICAMENTE, GRESELI PLATITE DE MILIARDE DE $!

      Retele paralele, de comunicatie, mass-media va fi de doua feluri, la fel retelele sociale! REBELII ISI VOR CONSTRUI PROPRIILE AVIOANE SI NU VOR MAI TINE SEAMA DE LIDERII LAGARULUI!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb