Uniunea Europeană negociază cu Rusia deblocarea comerţului cu carne de porc

Amalia Pană
Internaţional / 4 aprilie 2016

Adjunctul Rosselkhoznadzor Yevgeny Nepoklonov a reliefat angajamentul instituţiei pentru intensificarea cooperării internaţionale având la bază siguranţa alimentară. La rândul lui, ambasadorul UE, Vygaudas U Ackasa, a subliniat marele interes al uniunii în ceea ce priveşte reluarea relaţiilor comerciale cu Rusia pentru exportul de produse agricole, în special de carne de porc, cartofi şi mere, conform unui comunicat A.C.E.B.O.P trimis redacţiei.

Vorbind despre posibilitatea reluării exportului de carne de porc de către ţările UE, Yevgeny Nepoklonov a explicat că este posibilă numai dacă certificatul sanitar veterinar va conţine precizarea că ţara exportatoare a fost indemnă de pesta porcină clasică in ultimii trei ani.

Această exigenţă nu reprezintă un element de nouătate, dat fiind că se regăseşte şi în cazul exporturilor de produse din carne de porc din Finlanda către Hong Kong şi China, din Italia către Noua Zeelandă, din Austria în Coreea, din Belgia în Coreea şi China, etc.

În acelaşi timp, reprezentantul Rusiei a precizat că Comisia Europeană nu permite ţărilor interesate de exportul de produse de carne de porc pe piaţa rusă să elibereze astfel de certificate bilaterale.

Potrivit Vygaudas U Ackas, carnea de porc trebuie să fie exportată de pe tot teritoriul UE, nu doar din ţările individuale, pe bază de regionalizare. Yevgeny Nepoklonov a evidenţiat că acest principiu de regionalizare nu este acceptabil datorită faptului că pesta porcină africană se răspândeşte în teritoriul UE cu viteza de 100 km pe an, în timp ce nu există nici un sistem de urmărire eficientă şi garanţiile oferite de UE sunt mai mult decât îndoielnice. Yevgeny Nepoklonov a amintit că garanţiile sub formă de certificat veterinar sunt date de către şeful serviciului veterinar al ţării exportatoare şi nu de către Comisia Europeană.

Ca răspuns la propunerea Comisiei Europene pentru o întâlnire la nivel tehnic, Yevgeny Nepoklonov a remarcat că astfel de întâlniri sunt deja active la cel puţin două luni. De asemenea, Nepoklonov Yevgeny îşi exprimă regretul pentru faptul că Rosselkhoznadzor a făcut numeroase cereri legate de controlul alimentelor trecute fraudulos din Uniunea Europeana, iar Comisia Europeana nu a furnizat părţii ruse informaţiile solicitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb