UNIUNEA GENERALĂ A SINDICATELOR DIN ROMÂNIA: "Jaful Patrimoniului UGSR continuă cu implicarea instituţiilor statului"

D.I.
Miscellanea #Construcţii / 14 martie 2018

Casa de Cultură a Sindicatelor, Târgu Jiu (Sursa foto: Twitter)

Casa de Cultură a Sindicatelor, Târgu Jiu (Sursa foto: Twitter)

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu se află în prezent în proces de lichidare, după ce ani de zile a fost administrată de către o fundaţie, marca CNSLR-Frăţia, condusă de către fostul sindicalist Constantin Retezeanu, fost preşedinte al CNSLR Frăţia- Filiala Gorj, se arată într-un comunicat al Uniunii generale a Sindicatelor din România (UGSR), remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, situaţia în care se află imobilul este aproape similară cu cea practicată tot de către CNSLR-Frăţia în situaţia hotelurilor obţinute "în urma împărţelii ilegale şi oferite pe tavă S.C. Mirinvest SRL".

Reprezentanţii UGSR afirmă că Societatea Consulting Company, are calitate de lichidator judiciar al debitoarei Fundaţia Casa de Cultură a Sindicatelor Tg-Jiu. Banii obţinuţi în urma acestei tranzacţii urmează să fie folosiţi pentru achitarea datoriile, ANAF şi Primăria Târgu Jiu fiind principalii creditori. Potrivit unor documente obţinute de Uniune, pe data de 5 martie a avut loc o licitaţie pentru vânzarea Casei de Cultură la preţul de aproximativ opt milioane de lei, însă nu s-a prezentat nimeni.

Reprezentanţii angajaţilor din sistemul public precizează: "Ne întrebăm cine a acumulat datoriile atât timp cât multe baruri, restaurante, afaceri de tip BINGO şi altele au funcţionat în locaţie plătind chirie zeci de ani ? Cine şi cum a gestionat aceste sume? De la cine doreşte primăria să preia construcţia, atât timp cât proprietarul este unul singur; CGM-UGSR (fosta CGM, fosta UGSR)??!! Cât timp abuzurile de acest fel vor mai fi tolerate de cei care ar trebui să lupte împotriva jafului şi corupţiei?"

De asemenea, potrivit Hotărârii Consiliului de Miniştri nr. 21 din aprilie 1997 (în facsimilul alăturat) terenul în suprafaţă de 5.040 de metri pătraţi de sub clădirea Casei Sindicatelor din Târgu Jiu s-a transmis pe toată durata existenţei clădirii în care funcţinează Casa de Cultură din proprietatea statu-lui în folosinţa Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR).

La data de 16 decembrie 2009, Tribunalul Gorj a admis cererea Direcţiei Publice de Venituri Tg-Jiu de deschidere a procedurii insolvenţei pentru Fundaţia Casa de Cultură a Sindicatelor, având în vedere că aceasta reuşise să adune datorii foarte mari la bugetul local. În raportul privind cauzele care au dus la starea de insolvenţă, administratorul judiciar preciza la acea dată că "există premisele angajării răspunderii membrilor organelor de conducere". În 2010 se aflau deja în curs de derulare cercetări penale privind persoane care s-au aflat în organele de conducere ale debitorului şi ale celor care au avut atribuţii legate de conducerea evidenţei contabile, în vederea stabilirii vinovăţiei respectivelor persoane. Surprinzător însă, după aproape opt ani de cercetări, niciun reprezentant al Fundaţiei Casa de Cultură a Sindicatelor nu a fost tras la răspundere. Între timp, clădirea s-a transformat într-o ruină. Aici îşi desfăşoara încă activitatea mai multe firme care au închiriat spaţii de la Fundaţia Casa de Cultură a Sindicatelor.

La sfârşitul anului 2012, Consiliul Judeţean Gorj şi-a exprimat intenţia de preluare a Casei de Cultură a Sindicatelor, dar demersul nu s-a mai finalizat. În luna octombrie a anului trecut lichidatorul judiciar a scos-o la vânzare la preţul de 8,72 milioane de lei, dar la licitaţia care a avut loc pe 5 martie 2018 nu s-a prezentat nimeni. În prezent, reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au anunţat că sunt interesaţi să achiziţioneze clădirea.

Dragoş Frumosu, preşedintele CGM-UGSR, a adăugat:"Nu ştiu cât vor mai continua aceste abuzuri. Se pare că multă lume este interesată de piesele din patrimoniul UGSR, construit din banii membrilor de până în 1990. Tot ce s-a încasat ulterior, şi sunt poate zeci sau sute de milioane de euro, nu au fost investiţi aproape deloc. Nu doresc să mai amintesc despre sumele uriase în lei sau dolari existente în conturile UGSR. Ani de zile în care am dorit ca lucrurile să intre în legalitate ne-au contestat şi au continuat jaful printr-o gestionare frauduloasă. Acum spun ca îi distrugem din punct de vedere financiar şi al imaginii. Fals, imaginea şi-au distrus-o singuri, iar financiar şi-au bătut joc de bani, fără a avea dreptul să-i gestioneze. Sunt multe de spus şi cred că toate instituţiile statului vor face lumină în acest caz, devenit deja celebru."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb