Universitatea de Vest din Timişoara se regăseşte în topul 501+ al celor mai bune 606 de universităţi

Comunicate de presă / 10 martie 2021

Potrivit clasificării Emerging Economies University Rankings 2021, realizată de revista britanică The Times Higher Education, Universitatea de Vest din Timişoara se regăseşte în topul 501+ al celor mai bune 606 de universităţi, din 48 de ţări ale zonei Emerging Economies, conform unui comunicat remis redacţiei.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, preşedinte în exerciţiu al Consorţiului Universitaria, subliniază semnificaţia acestui rezultat de ierarhizare internaţională: "Universitatea de Vest din Timişoara se numără printre cele 13 universităţi din România incluse în acest ranking internaţional. Ne aflăm în primul eşalon al universităţilor româneşti cu vizibilitate internaţională, din aria ţărilor cu economii emergente, un prim eşalon al universităţilor româneşti între care se află şi celelalte universităţi partenere cu UVT în Consorţiul Universitaria (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Academia de Studii Economice din Bucureşti), un rezultat care nu poate decât să ne bucure şi să ne motiveze suplimentar, în contextul dinamicii tot mai avansate a competiţiei internaţionale în care ne aflăm".

Orice ţară cu o economie emergentă avansată, emergentă secundară sau de frontieră, potrivit FTSE Country Classification Process, a fost eligibilă pentru includerea în evaluare. Universităţile sunt excluse din analiza pentru ranking-ul economiilor emergente dacă nu realizează activităţi de predare şi dacă producţia lor ştiinţifică în perioada 2015-2019 a fost mai mică de 1.000 de articole (cu cel puţin 150 de articole pe an). De asemenea, instituţiile de învăţământ superior sunt excluse dacă 80% sau mai mult din activitatea acestora este dedicată exclusiv unuia din cele 11 domenii ale THE World University Rankings.

Activitatea universităţilor a fost evaluată după 13 indicatori de performanţă, grupaţi sub aspectul activităţii de predare (30%), activităţii de cercetare (30%), impactului rezultatelor cercetării - citările (20%), activităţii internaţionale (10%) şi transferului de cunoştinţe către mediul socioeconomic (10%).

Pentru clasamentul din 2021 au fost examinate peste 86 de milioane de citări, 13.6 milioane de articole ştiinţifice, recenzii de articole, lucrări de conferinţă, cărţi şi capitole de cărţi, publicate pe parcursul a cinci ani. Datele includ mai mult de 24.000 de jurnale academice indexate de baza de date Scopus şi toate publicaţiile indexate între 2015 şi 2019. Sunt, de asemenea, colectate citări ale acestor publicaţii făcute în cei şase ani din 2015 până în 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb