Universitatea "Dunărea de Jos" produce dezinfectanţi

Ana Felea
Miscellanea / 18 martie 2020

Universitatea "Dunărea de Jos" produce dezinfectanţi

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi intră în lupta cu coronavirus cu un dezinfectant produs chiar în laboratoarele unităţii de învăţământ. Într-un mesaj video postat pe pagina de socializare a instituţiei, rectorul Lucian Georgescru a anunţat că Universitatea Dunărea de Jos va produce dezinfectant care va fi folosit de angajaţii instituţiei pentru uzul propriu şi pentru a curăţa suprafeţele din clădiri.

"În perioada următoare, în efortul de adaptare şi de contribuţie directă a comunităţii academice la nevoile societăţii, ne vom concentra pe definirea unei soluţii de dezinfectant care să fie acceptabil la nivel de uz individual, deocamdată pentru uz instituţional, la nivelul Universităţii, pentru toate spaţiile şi persoanele care sunt active. Ulterior, dacă va fi nevoie, Universitatea va putea produce cantităţi suficiente pentru comunitate, în aşa fel încât să putem acoperi o eventuală penurie în cazul prelungirii acestei stări. Este un efort general pe care Universitatea îl face în contextul participării la viaţa comunităţii", spune rectorul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, Lucian Georgescu.

De asemenea, conducerea instituţiei a decis să producă dezinfectant pentru comunitate, în cazul în care criza se va prelungi.

"Facem demersuri pentru achiziţionarea materiilor prime. Sperăm să nu dureze foarte mult, există procedura achiziţiilor speciale. Îl putem folosi în instituţie, ulterior este faza de acreditare a produsului. În mod normal, această fază durează foarte mult. Este o criză de biocid pe piaţă, oricând se poate agrava, noi producem acest amestec şi îl păstrăm pentru zile negre. Dacă găsim materie primă putem produce orice cantitate, nu avem limită", a adaugat rectorul Lucian Georgescu.

În cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a fost înfiinţată o celulă de criză care va funcţiona până la finalizarea stării de urgenţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb