UNSAR: Despăgubirile plătite pentru locuinţele afectate de incendii au crescut cu peste 69%

D.R.
Bănci-Asigurări / 18 iulie 2023

UNSAR: Despăgubirile plătite pentru locuinţele afectate de incendii au crescut cu peste 69%

Proprietarii de locuinţe au primit anul trecut despăgubiri de peste 43,3 milioane lei din partea companiilor Membre UNSAR doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii locuinţelor, conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei, cu peste 69% mai mult faţă de 2021, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Totodată, numărul dosarelor de daună despăgubite, ca urmare a producerii riscului de incendiu, a înregistrat la rândul său o creştere de 74% faţă de 2021, a ajuns la 1.539 de cazuri - care reprezintă circa 6% din numărul total de dosare achitate anul trecut în baza asigurărilor facultative de locuinţe.

Practic, 4 din cele 73 de dosare de daună achitate zilnic de către companiile Membre UNSAR în baza asigurărilor facultative de locuinţe sunt generate de producerea unor incendii care afectează locuinţele.

"Impactul acestor daune, atât asupra locuinţei, cât şi asupra bugetului unei familii, este unul foarte important. Sunt oameni care riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului. De aceea, dorim să venim în sprijinul proprietarilor de locuinţe cu informaţii utile despre soluţiile de protecţie financiară pe care le pot accesa", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

În medie, 19 incendii afectează în fiecare zi locuinţele din România. În plus faţă de soluţiile de prevenţie, este important să ne informăm mai bine legat de cum ne putem proteja financiar de consecinţele producerii acestor riscuri, prin intermediul unei asigurări facultative. Aceasta se poate încheia doar pentru locuinţele care sunt deja protejate de o poliţă obligatorie PAD, care acoperă 3 riscuri catastrofale (cutremure, inundaţii şi alunecări de teren) până la limita de 20.000 EUR, respectiv 10.000 EUR, în funcţie de tipul construcţiei.

În schimb, printr-o asigurare facultativă, locuinţa poate fi protejată la valoarea ei reală şi pentru mult mai multe riscuri (incendiu, explozie, furtună, vijelie, căderi de corpuri, furt, vandalism, etc.). De reţinut ar fi şi faptul că această asigurare poate fi personalizată prin includerea unor clauze speciale, precum asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, servicii de asistenţă tehnică la locuinţă, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane (spre exemplu, pentru acoperirea pagubelor pe care le produceţi vecinilor), astfel încât protecţia oferită de asigurare să răspundă nevoilor şi cerinţelor fiecăruia dintre noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb