UNSICAR: "Piaţa asigurărilor va cunoaşte o dinamică de +/- 5 % în 2009"

Viviani Mirică
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 octombrie 2009

Piaţa asigurărilor va cunoaşte o dinamică de +/-5% în 2009, faţă de anul trecut, ne-a declarat Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR). În 2008, piaţa autohtonă a asigurărilor a fost de circa 2,7 miliarde de euro.

Potrivit afirmaţiilor domnului Bogdan Andriescu, segmentul asigurărilor auto (CASCO şi RCA) fie va stagna, fie va scădea uşor în acest an, în timp ce volumul poliţelor de asigurări de locuinţe va creşte cu 10-15%. Bogdan Andriescu ne-a declarat: "Segmentul asigurărilor de locuinţe va creşte uşor în 2009, pentru că, odată cu declanşarea crizei economice, oamenii au devenit mult mai conştienţi de valoarea bunurilor lor, a locuinţelor".

Potrivit preşedintelui Uniunii, prima medie pe cap de locuitor este de 70-80 de euro pentru asigurările de locuinţe, în condiţiile în care doar 8 milioane de locuinţe din ţara noastră, adică15% din total, sunt asigurate.

Bogdan Andriescu ne-a mai spus: "Piaţa asigurărilor de locuinţe ar trebui să crească în acest an, pentru că are potenţial. Nu am ajuns la un maxim al pieţei, ca să putem vorbi de o scădere. În alte ţări, 80-90% din locuinţe sunt asigurate".

Despre segmentul asigurărilor de viaţă, reprezentantul UNSICAR spune că, în 2009, va exista o orientare mai mare către asigurările de viaţă simple, decât spre cele cu componentă investiţională. Pentru acest domeniu, cel mai pesimist scenariu indică o scădere de 8% faţă de 2008, iar cel mai optimist, o creştere de 8%.

Preşedintele UNSICAR este de părere că economia ţării noastre îşi va reveni începând cu 2010, iar creşterea se va simţi mai ales după prima jumătate a anului, când se va relansa şi piaţa asigurărilor.

Domnia sa spune că momentul actual este prielnic pentru lansări pe piaţa asigurărilor, domeniu cu mare potenţial de creştere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb