Unul din trei cetăţeni din diaspora îşi va petrece concediul de vară în ţara noastră

G.D.
Miscellanea #Turism / 27 iulie 2022

Unul din trei cetăţeni din diaspora îşi va petrece concediul de vară în ţara noastră

Potrivit unui studiu realizat de compania de transferuri internaţionale de bani TransferGo, unul din trei români din diaspora plănuieşte să îşi petreacă concediul de vară în România, unde va cheltui sume importante de bani pe diverse bunuri de larg consum, materiale de construcţii şi servicii turistice, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în timp ce mulţi români din ţară călătoresc către destinaţii estivale precum Grecia, Bulgaria sau Turcia, peste 30% dintre românii din diaspora vor petrece concediul de vară în România, unde vor cheltui între 1500 şi 2000 de euro de familie, conform datelor companiei de transferuri internaţionale de bani TransferGo.

Mai mult, potrivit aceluiaşi studiu TransferGo, românii tind să nu mai călătorească cu foarte mulţi bani cash, ci preferă să îşi păstreze economiile în conturi bancare, ori să le transfere direct în conturile din România prin intermediul aplicaţiilor de transferuri internaţionale de bani, precum TransferGo.

Cu toate că bugetul de vacanţă a fost redus comparativ cu anii anteriori, sub presiunea inflaţiei şi a instabilităţii economice, românii din diaspora susţin în continuare activ economia românească prin sumele de bani pe care le trimit periodic rudelor rămase în ţară.

Anul acesta, odată cu ridicarea restricţiilor de călătorie impuse în timpul pandemiei, mulţi dintre românii din diaspora vor relua tradiţia petrecerii concediului de vară în România. Durata medie a unui sejur este de două săptămâni, iar perioada preferată este luna august, când estimările autorităţilor arată că traficul pe sensurile de intrare în ţară se va apropia de valorile înregistrate în anii de dinainte de începerea pandemiei.

Din punct de vedere economic, august este de altfel una dintre cele mai profitabile luni din an pentru comerţ, în special pentru sectoarele alimentar, materiale de construcţii, mobilă şi electro- IT, iar acest fapt se datorează si românilor din diaspora care, nu doar că vin acasă, dar fac şi investiţii aici.

În diaspora trăiesc şi muncesc oficial 5.7 milioane de români, însă cifra reală este mult mai mare, aproape 8 milioane de români fiind plecaţi în afara graniţelor, conform unor estimări recente, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. specula de la Mamaia!! acol va petrece... ca bate vantul

    nesimtitii!!! foame de bani! 

    s c cret  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb