Unul dintre cei mai vestiţi "tauri" de pe Wall Street şi-a ridicat ţinta pentru S&P 500

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 iulie 2023

Unul dintre cei mai vestiţi "tauri" de pe Wall Street şi-a ridicat ţinta pentru S&P 500

Şeful departamentului de cercetare al Fundstrat crede că indicele va atinge 4.825 de puncte până la finalul anului, un nou record istoric

Unul dintre cei mai vestiţi "tauri" de pe Wall Street este tot mai optimist în legătură cu piaţa de acţiuni din Statele Unite, după o primă jumătate de an cu aprecieri consistente, în care indicele S&P 500 a urcat cu circa 16%, iar Nasdaq s-a apreciat cu 39%, scrie Business Insider.

Tom Lee, şeful departamentului de cercetare al Fundstrat, şi-a ridicat recent ţinta de final de an pentru indicele S&P 500 la 4.825 de puncte, de la 4.750 de puncte, cu circa 8% faţă de nivelul actual. În cazul în care ţinta va fi atunsă, principalul coş de acţiuni din Statele Unite va bifa un nou record istoric.

Încrederea sa în evoluţia pieţei este susţintă de scăderea continuă a inflaţiei, care ar trebui relaxeze atitudinea Rezervei Federală în ceea ce priveşte deciziile sale de politică monetară, alături de evaluările bursiere care "nu sunt exigente" şi o potenţială creştere puternică a productivităţii datorită inteligenţei artificiale.

"Am avut o scădere uriaşă a inflaţiei şi, aşa cum am susţinut pentru cea mai mare parte a anului 2022, se pare că Fed câştigă războiul cu inflaţia", a spus Lee, adăugând că se aşteaptă ca Indicele Preţurilor de Consum să scadă spre 3%, până la sfârşitul anului.

"Dacă aşteptările Wall Street-ului devin mai optimiste, preţurile acţiunilor pot creşte pe măsură ce investitorii încep să aloce din numerarul de 5,5 trilioane de dolari înapoi în acţiuni", a mai spus Lee.

Şeful Fundstrat a observat că raportul forward P/E (ce pune în relaţie preţul acţiunilor cu profiturile anticipate pentru următoarele douăsprezece luni) al S&P 500, excluzând marile nume din tehnologie, era de 15,7X la începutul anului, iar acum este "doar cu puţin" mai mare, de 16,4X. Lee se aşteaptă ca multiplul de evaluare să continue să crească pe măsura creşterii profiturilor corporaţiilor (n.r. ceea ce înseamnă că preţurile acţiunilor ar trebui să urce într-un ritm mai accelerat), conform Business Insider.

"Credem că raportul P/E ar trebui să se extindă, în condiţiile în care companiile sunt percepute drept reziliente şi suntem la începutul unui nou ciclu în ceea ce priveşte câştigurile pe acţiune", a spus Lee.

Nu în ultimul rând, inteligenţa artificială va contribui la creşterea profitabilităţii companiilor şi a pieţei acţiunilor, mai spune şeful de la Fundstrat. În opinia sa, este posibil să fi început un "superciclu" asemănător cu apariţia PC-ului în anii 1980, a internetul-ui în anii 1990, şi a ceea ce a fost denumit cloud computing în anii 2010.

Lee este în prezent cel mai optimist strateg de pe Wall Street, în condiţiile în care ţinta medie pentru S&P 500 în acest an este de 4.091 de puncte, potrivit datelor Bloomberg, scrie Business Insider.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A castigat razboiul cu inflatia da sigur. Cum a facut pauza cum au inceput preturile sa creasca din nou, ma refer la commodities, petrol gaz, grau porumb soia etc. Dupa ce au anuntat ca mai fac 2 cresteri iar au coborat preturile, da asa, like a rock.

    N-o sa fie usor pt ca piata ce anticipeaza, cred ca e : dupa ce FED ul incepe sa scada dobanzile, nu va mai fi cerere pt bonduri, de exemplu in RO, cine va mai lua bonduri dc scad dobanzile la 2-3 %? Vor mai fi miliardul de lei bagat in bonduri tot odata la 30 de zile? Probabil nu, deci banii se vor printa pt ca datoria trebuie sa fie rostogolita. Deci cresteri explozive de preturi la tot imobiliare, pamant agricol, commodities, bursa. Adica inflatie, devalorizare de bani. Piata stie ca singurul mod in care se poate merge inainte cu aceste datorii ce cresc mereu e devalorizarea banilor. si implicit a datoriei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb