UPDATE Antonescu: "E inacceptabil ce au făcut Ponta şi Băsescu în cazul procurorului Papici"

F.A.
Politică / 4 octombrie 2013

Update 13:24 Antonescu: "Voi cere o dezbatere la Senat despre starea justiţiei în România"

Preşedintele PNL a mai declarat, astăzi, că va cere o dezbatere la Senat despre starea justitiei în ţara noastră.

"În momentul în care preşedintele spune de premier că a intrat cu bocancii în justiţie, când premierul spune de preşedinte că a condus justiţia prin telefoane, de un prim procuror că a facut dosare politice şi e băsist, ele trebuie să facă şi subiectul unei dezbateri în Parlament. Voi cere o dezbatere la Senat despre starea justiţiei în România. Voi cere o dezbatere amplă, deschis, la Senat, despre starea justiţiei, să invităm preşedintele şi premierul, să invităm procurorul general, şeful DNA, preşedintele CSM. Să discutăm o dată deschis şi până la capăt aceste lucruri"

----

Update 13:16 Antonescu: "Pactul de coabitare e ca o înţelegere între şefi de triburi dintr-o republică bananieră"

Crin Antonescu a afirmat: "S-a invocat posibilitatea decesului pactului de coabitare. Băsescu se mai gândeşte, nu e treaba mea, presupun că are motive. Nu are niciun rost să prelungim comedia din jurul acestui document politic, e jenant. Acest document a pus România în lumina unei ţări semi-bananiere în Europa. În astfel de ţări nu exista constituţie, legi, ci înţelegeri între şefi de triburi".

"În momentul în care preşedintele României umblă cu nişte foi de hârtie stânjenindu-i în chip vădit până şi pe adresanţi, pe la masa Consiliului European, încercând să arate acest document ca o carte de vizită şi legitimitate a statului de drept, a fost ceva îngrozitor de jenant. Când premierul a preferat să se legitimeze cu o foaie de hârtie semnată de un preşedinte moral demis, atunci România a fost într-o situaţie jenantă. Când discutăm despre anularea acestui pact, înseamnă să-l substituim Constituţiei, democraţiei. Ne înţelegem - doi oameni - ce trece de la mine la tine în sistemul de putere. Asta nu e democraţie. Pentru asta nimeni nu a asumat răspunderea public nici la alegeri nici după", a mai spus preşedintele Senatului.

---

Update 13:10 Antonescu: ""Unii vorbesc de suspendare. Cred că glumiţi"

"Unii vorbesc de suspendare. Cred că glumiţi. Faptul că i-a dat telefon numai într-o cheie comică poate fi interpretat ca motiv de suspendare. Sunt şefi de instituţii, cu responsabilităţi, care trebuie să comunice. Băsescu merge cu ideea acestui autodenunţ mai departe, dar cum pot discuta de suspendare cât procurorul general nu iese şi spune: am primit un telefon neconstituţional de la preşedinte, apar independenţa instituţiei şi nu pot să permit aşa ceva", a mai declarat preşedintele PNL.

----

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astăzi că este "inacceptabil" modul în care "şeful Executivului a vorbit în numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat Papici, cum era băsist, cum a făcut dosare politice şi cum domniile lor - nu ştiu exact cine - nu mai ţin băsişti în funcţie". Antonescu a calificat şi telefonul dat de Traian Băsescu procurorului general drept "inacceptabil".

"Prin atribuţiile constituţionale, premierul nu poate şi nu are nevoie nici să dea explicaţii, nici mesaje în numele procurorului general. Şeful statului intervine şi foarte apăsat acordă cu totul disproporţionat. Ţine să ne informeze că a pus mâna pe telefon, l-a sunat pe procurorul general şi folosind o încărcătură simbolică, i-a spus < < Nu e bine, domnul procuror general > >. E la fel de inacceptabi. Sunt două mesaje la fel de grave", a explicat Crin Antonescu.

Domnia sa a precizat: "Nu ştiu dacă în ce-l priveşte pe Ponta aceasta a fost intenţia sa, mi-ar plăcea să cred că nu. Cu siguranţă în ce-l priveşte pe Băsescu aceasta a fost intenţia. Nu ne putem permite să-l desconsiderăm. Impresia generală a fost a unor mesaje de forţă, pe deasupra legii, a principiilor şi a cetăţenilor. Mesaje de forţă care vor să spună < < eu controlez în această zonă mai mult > > sau < < eu controlez încă această zonă > > în cazul preşedintelui".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb