UPDATE Ariel Sharon a murit

F.A.
Internaţional / 11 ianuarie 2014

Update 17:50 Băsescu: "Încetarea din viaţă a lui Ariel Sharon reprezintă o pierdere însemnată pentru întreaga lume"

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a omului de stat Ariel Sharon, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Încetarea din viaţă a lui Ariel Sharon, om de stat ale cărui viziune şi eforturi au contribuit la consolidarea identităţii Statului Israel, reprezintă o pierdere însemnată pentru poporul său şi pentru întreaga lume. Prin acţiunile sale politice şi prin valorile pe care le-a susţinut în întreaga sa activitate, Ariel Sharon rămâne una dintre figurile marcante din istoria modernă a Statului Israel", a afirmat şeful statului.

---

Update 16:12 Netanyahu: "Ariel Sharon a fost un mare şi curajos luptător"

Ariel Sharon a fost în primul rând un mare şi curajos luptător, a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, potrivit presei internaţionale.

De asemenea, preşedintele Israelului, Shimon Peres, a exprimat profundul regret pentru moartea fostului premier Ariel Sharon, pe care l-a catalogat drept "prieten apropiat", un soldat curajos şi un mare om politic.

"Am pierdut un prieten apropiat, un soldat curajos, un mare om politic, unul dintre cei mai mari apărători ai Israelului", a menţionat Shimon Peres.

---

Update 16:02 Ponta: "Ariel Sharon a fost un adevărat lider"

Prim-ministrul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe poporului israelit şi familiei lui Ariel Sharon, exprimându-şi profundul regret pentru trecerea în nefiinţă a fostului premier israelian, pe care l-a catalogat drept "un adevărat lider".

"Am primit cu mare tristeţe vestea că un mare om politic şi strateg militar al Statului Israel a trecut în nefiinţă. Ariel Sharon a fost un adevărat lider, luptând pentru ţara sa atât pe front, ca militar, dar şi ca lider politic şi prim-ministru. Doresc să transmit expresia profundei mele compasiuni faţa de familia îndurerată şi poporul israelit şi să le adresez acestora sincere condoleanţe", a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

---

Fostul premier israelian Ariel Sharon, în vârstă de 85 de ani, a murit.

Sharon se afla în comă de aproape opt ani. El suferise un atac cerebral pe 4 ianuarie 2006. Fostul premier se afla internat într-un spital din apropriere de Tel Aviv.

Starea sănătăţii fostului premier israelian s-a degradat puternic în ultimele zile. În pofida unei "stabilizări" a funcţiei cardiace, deteriorarea "altor funcţii vitale" ale pacientului, ca cele susţinute de rinichi, plămâni şi ficat au continuat, anunţa, la începutul anului, directorul Spitalului Sheba de la Tel Hashomer, doctorul Zeev Rotstein.

Sharon a devenit premier în 2001, post în care a fost reconfirmat în 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb