• Update 14:19
Euroins România confirmă că a primit astăzi, din partea ASF, decizia privind reluarea activităţii de practicare a asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.
"Euroins România şi-a recăpătat acest drept după aplicarea de măsuri suplimentare în vederea eliminării cauzelor care au dus la sancţionarea companiei cu interzicerea temporară a practicării asigurării RCA la finalul lunii trecute. Pe parcursul ultimelor trei săptămâni, Euroins România şi-a desfăşurat activitatea în conformitate cu cerinţele ASF şi a adoptat toate măsurile necesare, inclusiv numirea unui nou director la conducerea Departamentului Daune, pentru a asigura respectarea pe deplin a tuturor reglementărilor", se arată într-un comunicat de presă.
---
Consiliul ASF a decis în şedinţa de ieri, încetarea interzicerii temporare a practicării asigurării RCA de către Euroins România Asigurare-Reasigurare.
Potrivit unui comunicat remis redacţiie, societatea poate relua practicarea RCA începând cu momentul primirii comunicării din partea ASF.
Decizia a fost luată după ce societatea Euroins a prezentat, la solicitarea ASF, modul în care a corectat până acum aspectele care au stat la baza deciziei ASF din 28 august 2013, de interzicere temporară a practicării asigurării RCA şi un plan de măsuri care vizează corectarea sustenabilă a aspectelor sesizate în acţiunile de control.
Implementarea planului de măsuri va fi atent monitorizată, la sediul societăţii Euroins, de către un reprezentant ASF, pentru o perioadă de până la 60 de zile, conform sursei citate.
"Planul de măsuri include, printre altele, următoarele obligaţii pentru societatea Euroins: să revizuiască dosarele de daună RCA aflate în rezerva de daună la data de 31.08.2013, în termen de două luni de la data primirii deciziei; să revizuiască procedura de soluţionare a petiţiilor astfel încât să corecteze inconsecvenţele/neclarităţile/neconformităţile faţă de prevederile normelor ASF, în termen de o lună de la data primirii deciziei; să facă obiectul unei monitorizări a modului de înregistrare şi gestiune în sistemul informatic a informaţiilor privind dosarele de daună RCA", se mai arată în comunicat.
Euroins va transmite lunar către ASF o serie de informaţii printre care: situaţia dosarelor aflate în soldul rezervei, situaţia avizărilor de daună din luna anterioară, situaţia dosarelor de daună plătite în luna anterioară, situaţia dosarelor de daună lichidate în luna anterioară.
În data de 28 august, ASF a sancţionat Euroins cu interzicerea temporară a practicării asigurării RCA. În aceaşi şedinţă, ASF a hotărât sancţionarea directorului general al societăţii cu amendă în cuantum de 50.000 de lei şi sancţionarea directorului de daune al societăţii cu retragerea aprobării acestuia.
La sfârşitul semestrului I 2013, Euroins Asigurare-Reasigurare SA avea un volum de prime brute subscrise pe segmentul RCA de 258,74 milioane de lei şi deţinea o cotă de piaţă pe acest segment de 21%. În primele 6 luni ale anului 2013, indemnizaţiile brute plătite de societate, pe segmentul RCA, au însumat 157,78 milioane de lei.
1. Asa repede?
(mesaj trimis de Titi în data de 19.09.2013, 14:18)
S-au miscat repede, hai sa recunoastem. Si ma bucur! Ma numar printre posesorii de RCA-uri Euroins. Am avut nenorocul sa inchei una cu putin timp inainte sa i se interzica activarea pe piata RCA, am platit pe jumatate de an prin romasig.ro Cum am aflat, am pus mana pe telefon si i-am sunat. M-au calmat repede, mi-au zis ca e valabila polita si ca o sa se rezolve totul in vreo luna, doua. Uite ca au avut dreptate. Mai repede decat au preconizat, chiar. Ma bucur!