UPDATE Blaga cere demisia lui Chiţoiu, pentru situaţia de la Oltchim

F.A.
Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2012

Update:

Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, a răspuns declaraţiilor lui Vasile Blaga: "Am citit declaraţia domnului Blaga, legată de Oltchim, de USL şi de persoana mea şi, sincer, nu sunt prea multe de spus. Disperarea îi impinge pe cei de la ARD să iasă cu astfel de declaraţii halucinante. Eu am venit acum 5-6 luni în fruntea Ministerului Economiei. Până atunci Oltchimul a funcţionat, dacă putem spune aşa, sub atenta conducere a PDL. Şi când spun < < atenta conducere > > vreau să spun de fapt că a funcţionat sub atenta căpuşare a PDL".

"Atâţia ani de zile Oltchimul a fost căpuşat de firmele PDL, iar acum domnul Blaga îşi arată îngrijorarea faţă de soarta combinatului? Firmele lui Boureanu, ale Corinei Vintan, ale consilierului domnului Stolojan şi multe alte zeci de firme au supt până la ultimul ban din Oltchim. Până în prezent, am depus sesizări la organele abilitate, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la ANAF, sesizări al căror obiect viza suspiciuni grave de corupţie şi prejudicii estimate deja la peste 6 milioane de euro, în condiţiile în care controlul nu a fost încă finalizat. I-aş mai aminti domnului Blaga şi de cele 700 de milioane de euro, datorii înregistrate de Oltchim la data la care am fost numit ministru al Economiei.

Am dezvăluit toate nenorocirile care au avut loc acolo în ultimii 3 ani si cred că toată România a înţeles ce s-a întâmplat la Oltchim. ARD se află acum în situaţia în care "Hoţul strigă hoţii!", în incercarea de a ascunde sub preş mizeria făcută la Oltchim",a precizat ministrul Chiţoiu.

Domnia sa a adăugat: "Eu am depus şi depun toate eforturile să ajungem la zi cu salariile. Am plătit o parte din salariile restante şi le vom plăti şi pe cele rămase. Am luat legătura cu cei de la Comisia Europeană şi lucrăm la notificare ca să putem primi acordul pentru ajutorul de salvgardare de 20 de milioane. Am deschis combinatul şi usor -uşor îl vom duce la capacitatea de 65%. Am schimbat conducerea combinatului, pe domnul Roibu şi pe cei de lângă el, o conducere care este responsabilă alături de PDL pentru această situaţie, şi am adus oameni noi care fac tot ce le stă în putinţă pentru a pune umărul la redresarea Oltchim. Pentru mine, pentru USL, prioritatea numărul 1 este redresarea aceste companii. De aceea am luat toate măsurile enumerate mai devreme.

Mesajul meu pentru cei de la Oltchim este următorul: facem tot ce este omeneşte posibil şi în scurt timp vom ajunge la zi cu salariile, iar în paralel lucrăm la deschiderea treptată a combinatului, aşa cum am făcut până acum. În ce-l priveşte pe domnul Blaga, vreau să-i transmit un singur lucru: am de coordonat un minister şi de îndreptat toate nenorocirile pe care le-am găsit aici când am venit în 9 mai. Nu am nici timp şi nici nu intenţionez să răspund la fiecare atac demagogic lansat cu disperare de ARD".

----

Preşedintele PDL Vasile Blaga i-a cerut astăzi premierului Victor Ponta sa îl demită pe ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, pentru situaţia creată la Oltchim şi să se deplaseze personal la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu muncitorii de la combinat.

"Îi cerem încă o dată domnului prim-ministru Ponta să se deplaseze din studiourile de televiziune la combinatul Oltchim. Îl aşteaptă salariaţii, aţi vazut şi astăzi. Şi îi cerem, înainte de orice, să-l demită pe aşa-zisul ministrul al Economiei, Daniel Chiţoiu, pentru că acesta nu este de fapt, şi-a declinat toate responsabilităţile", a precizat co-preşedintele ARD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. domnule Blaga.

    Inca mai traim cu senzatia ca daca facem o schimbare totul va fi la vie en rose. Dupa opinia mea, bineinteles partinica, domnul Vulpescu a gresit enorm cand l-a indepartat pe domnul Roibu de la conducere si a spus ca astfel va fi deschisa calea spre finantare. De asemenea programul esuat DES, in cazul in care fusese deja aprobat a prelungit aceasta agonie. Acum insa ce faceti dvs., practic va luati dupa domnul Vulpescu. Si apoi ce facem cu domnul Chitoiu? Precis gasim pe cineva care va fii bucuros sa il incadreze pentru meritele deosebite asemeni fostului sau subaltern. De cand cu insolventa Hidroelectrica Romania pare o tara care nu reuseste decat sa fie buna pentru cei care s-au visat pe vremuri bancheri de investitii si acum doresc sa faca un fel de calificare la locul de munca. Daca doriti sa faceti ceva fiti constructiv , nu destructiv. Daca puteti sa va uitati in ochii oamenilor de la Oltchim si sa spuneti VOM REUSI atunci puteti face astfel de afirmatii. Altfel nu suntem nimic altceva decat cei care am avut sansa sa ii ajutam si am esuat lamentabil fiindca ne-am crezut mai puternici decat cei pentru care nu locurile de munca sunt importante ci cat aduc ele profit :-( 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb