UPDATE/ IOHANNIS, DESPRE NOUL DOSAR AL LUI DRAGNEA: "Persoanele care sunt cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului"

ANDREI STAN
Politică / 17 noiembrie 2017

Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Presidency.ro)

Actualizare 17:24 Reacţia lui Dragnea la criticile lui Iohannis: "Probabil că numai cei care iau case de la stat prin fals pot sta la conducerea statului"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat astăzi la criticile preşedintelui Klaus Iohannis, care a declarat că o persoană cercetată penal nu are ce căuta în conducerea statului, spunând că probabil numai cei care iau case de la stat prin fals pot sta acolo.

Liviu Dragnea a declarat: "El vede şi ştie bine, e la curent demult cu asta. Nu a spus nimic nou. Probabil că numai cei care iau câteva case de la stat prin fals pot sta acolo (în conducerea statului, n.r.)".

Liderul PSD a mai spus că rezoluţia adoptată de Comitetul Executiv Naţional (CEx) al PSD la Băile Herculane nu este îndreptată împotriva lui Klaus Iohannis.

Răspunzând unei întrebări, Liviu Dragnea a precizat că la şedinţa CEx de astăzi nu s-a discutat despre luarea unor măsuri împotriva preşedintelui Iohannis. "N-am luat în calcul şi nu luăm în calcul măsuri împotriva preşedintelui", a adăugat preşedintele PSD.

(S.A.)

--------------

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat pentru prima oară astăzi, la Göteborg, în Suedia, la noul dosar penal deschis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva lui Liviu Dragnea, spunând că persoanele cercetate penal nu au ce căuta în conducerea statului.

"Eu m-am exprimat de foarte multă vreme: din capul locului, persoane care au fost condamnate penal sau care sunt cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului. Punct!", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de news.ro.

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei "Tel Drum".

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, de spălare a banilor şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea firmei "Tel Drum", potrivit unui comunicat al DNA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Într-un dosar DNA se menționează în clar scoaterea de sub urmărire penală a lui Klaus Iohannis. Asta înseamnă că ai fost urmărit penal și ești și în fruntea statului, exact în vârf.

    Problema cea mare nu ca ai fost urmărit penal, ci faptul că ai pierdut în instanță două imobile dobândite ilegale, ori este imposibil pentru o persoană cinstită să dobândească nu unul, ci două imobile, în mod ilegal.

    Poate, pe viitor, vei fi mai atent la nuanțe și la imaginea ta. Oamenii știu ce ai făcut, procurorii au închis ochii, iar acum ești șantajat din funcția reprezentativă pe care o ocupi. Nu se cade să faci tocmai tu astfel de propoziții. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb