UPDATE Judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, cercetat pentru luare de mită

F.A.
Anticorupţie / 9 august 2013

Update 20:01

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi va fi prezentată instanţei, cu propunerea de arestare preventivă, informează DNA.

----

Update 17:52

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, aceasta fiind acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

----

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Veronica Cîrstoiu, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I penală, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, conform unu comunicat de presă.

Alături de Veronica Cîrstoiu, este cercetat şi Florin Cergan, fiul acesteia, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Procurorii DNA au solicitat, astăzi, Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a judecătoarei.

"Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanţelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale. În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reţinerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă", se arată în comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb