UPDATE Medic de la Maternitatea Giuleşti, oprit în trafic şi bruscat de poliţişti

S.A.
Miscellanea / 14 august 2017

Maşină de poliţie (Sursa foto: Facebook/ Poliţia Română)

Maşină de poliţie (Sursa foto: Facebook/ Poliţia Română)

Actualizare 15:10 Carmen Dan, despre cazul medicului bruscat de poliţişti: "Lipsa de explicaţii generează speculaţii"

Lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public, afirmă ministrul de Interne, Carmen Dan, despre cazul medicului târât de poliţişti, precizând că aşteaptă concluziile poliţiştilor de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Ministrul a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook: "În urma mediatizării cazului de azi-noapte, când cei doi poliţişti au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Prof. Doctor Panait Sârbu - «Maternitatea Giuleşti», am cerut ca IGPR să dispună un control la Poliţia Capitalei pentru a clarifica şi verifica cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie.

Consider că lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public, motiv pentru care aştept concluziile celor de la IGPR.

Vă reamintesc că imediat după cazul Boureanu am cerut Poliţiei Române să iniţieze o campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii, ca un demers de transparenţă şi de clarificare a drepturilor lor legale.

Această campanie trebuie începută cât mai curând!".

-------------

Actualizare 14:56 Poliţia Română face verificări în urma apariţiei imaginilor în care doi poliţişti au oprit în trafic şi au bruscat un medic de la Maternitatea Giuleşti din Capitală

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că va face verificări cu privire la modul de intervenţie al celor doi poliţişti filmaţi cum au bruscat şi târât pe trotuar un medic de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, pe care l-au oprit în trafic în cadrul unui control.

"În urma apariţiei în spaţiul public a imaginilor în care doi poliţişti au legitimat, noaptea trecută, un bărbat, în municipiul Bucureşti şi în urma discuţiilor cu ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, a dispus un control cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor, precum şi cu privire la raportarea evenimentelor, la nivelul Poliţiei Capitalei", anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat de presă.

IGPR precizează că poliţia nu a primit nicio sesizare cu privire la acest eveniment până la apariţia imaginilor în spaţiul public.

-------------

Şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, a fost implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control, scrie News.ro.

Conform imaginilor postate pe Facebook, după o scurtă discuţie, medicul a ajuns să fie târât pe trotuar de cei doi poliţişti, în timp ce femeia care il însoţea afirma ca ea a fost la volan, că a avut alcoolemie zero şi că sunt oameni respectabili.

Conform celui care a postat filmarea, incidentul a avut loc la ora 02.25, iar conflictul a apărut după ce medicul i-a cerut unuia dintre poliţişti să se legitimeze.

Femeia ţipă, în timp ce medicul, după un prim episod în care poliţiştii îl trag de mâini şi încearcă să îl ducă la maşină, ridică braţele şi spune "Am greşit", după care îi aminteşte poliţistului că nu are voie să îl atingă.

Bărbatul încearcă să se prindă de un panou publicitar pentru a nu fi dus la maşina Poliţiei, însă cei doi poliţişti reuşesc să îl prindă, iar când bărbatul încearcă să se opună şi cade pe asfalt, este târât de o mână de unul dintre poliţişti.

În tot acest timp, femeia care îl însoţeşte încearcă să le explice situaţia şi îi roagă să se oprească, în timp ce medicul Cristescu se află întins pe jos lângă maşină.

Medicul se ridică şi are loc un nou dialog cu poliţiştii, care încearcă să discute şi cu cel care filmează toată scena. Poliţiştii încearcă să spună că medicul i-a luat telefonul unuia dintre ei, în timp ce femeia susţine că este o înscenare şi că medicul a băut, dar că ea era la volan. Femeia susţine şi că telefonul soţului ei a fost luat de poliţişti.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. daca acel medic se legitima si avea pliscul mai mic,sigur nu se matura cu el pe jos. Daca nu poate duce la bautura,recomand medicului sa bea cat mai multa apa.

    1. .... si politistilor (militienilor) cursuri de buna purtare.

      Va trece multa apa pe Dunare pana cand acesti "Garcea" vor realiza, sau vor fi obligati sa accepte/sa constientizeze ca ei ( nu noi) sunt slujbasii. Pe banii nostri. 

      Cine sustine ca acel individ era medic ... persoana ,,respectabila,, ... le reamintesc ca acel individ nu era in sala de operatie cu bisturiu in mana, sau dupa o astfel de operatie ... ci era un GHIERTOI care a baut in carciuma peste masura si se dadea mare smardoi in fata politistilor pe care ii ,,dadea afara,, din servici si ii m.uia ... si le mai lua si telefonul cu care il filma!!!

      Politistii au fost prea ingaduitori!!!

      Halal titlu al articolului!!! ... trebuia sa fie tocmai invers ... Medic ,,respectabil,, face circ cu politia rutiera!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb