UPDATE MFP, acuzat de nereguli la concursul pentru ajutorul de minimis

F.A.
Macroeconomie / 28 august 2013

Update 17:45

Ministerul Finanţelor Publice precizează că la ora 8.30 serverele ministerului au înregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicaţiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis.

"În intervalul 8.30-8.36, 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet a MFP dedicată schemei de minimis, dintre acestea, 3.164 de persoane completau formularul în intervalul 8.30-8.36. 714 persoane, dintre cele 3.164, au trimis formularul completat primind recipisa de înregistrare, eliberată automat de sistem. Din totalul de 714 solicitări transmise, un număr de 644 de solicitări a fost admis, restul fiind respinse întrucât fie depăşeau plafonul de 200.000 euro admis per solicitant, fie din cauza înregistrărilor multiple ale aceleaşi întreprinderi (acelaşi CUI)", se mai arată în comunicat.

MFP mai arată că 2.450 de persoane care completau formularul nu au finalizat procedura de transmitere a cererii până la epuizarea plafonului de 500 milioane lei.

Având în vedere gradul de solicitare a sistemului descris mai sus, din punct de vedere tehnic, celelalte persoane care au depăşit numărul de 20.225 de utilizatori, în acest interval, nu au putut accesa pagina de internet întrucât limita tehnică a echipamentelor IT fusese deja atinsă, se mai arată în comunicat.

"La sfârşitul investigaţiei derulată de specialiştii MFP împreună cu STS şi autorităţile competente din domeniul siguranţei IT vom informa opinia publică cu privire la rezultatele finale ale investigaţiei", menţionează MFP.

-----

Update 16:04

Sesiunea de înregistrare on-line a cererilor de ajutor pentru IMM-uri a fost declarată închisă miercuri dimineaţă la ora 8:35:41, după numai cinci minute de la deschidere, în urma epuizării bugetului în valoare de 500 de milioane de lei alocat schemei, a anunţat, astăzi, Ministerul de Finanţe.

"Conform prevederilor (...), înregistrarea cererilor de acord pentru finanţare se suspendă atunci când se constată că finanţarea solicitată prin cererile de acord pentru finanţare înregistrate atinge nivelul bugetului anual alocat schemei. Având în vedere că din finanţarea solicitată prin cererile înregistrate on-line bugetul anual de 500 milioane lei alocat schemei a fost epuizat, începând cu data de 28 august 2013, ora 8:35:41, sesiunea de înregistrare on-line a cererilor de acord pentru finanţare în baza HG nr. 274/2013 cu modificările şi completările ulterioare este declarată închisă", se precizează în anunţul Ministerului Finanţelor.

MFP menţionează: "Persoanele care doresc să depună sesizări cu privire la modul în care s-a desfăşurat procedura de înregistrare on-line pentru accesarea fondurilor puse la dispoziţie prin schema de minimis sunt invitate să le transmită în atenţia Direcţiei Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate. Transmiterea greşită a petiţiilor poate genera întârzieri în soluţionarea acestora".

----

Update 14:24

"Până la ora 08:40 pagina nu a putut fi accesată. Începând cu această oră pagina afişa mesajul < Sesiune de înregistrare on-line închisă. > fiind urmată de activarea butonului cu lista proiectelor depuse", potrivit unei sesizări primite de redacţie.

Potrivit sursei citate, în 5 minute şi 41 secunde s-a reuşit depunerea a 675 proiecte. "Analizând în continuare orele de depunere observăm "minutul de aur" la ora 08:34 când într-un minut s-a reuşit depunerea a 290 proiecte adică un proiect la mai puţin de 0,2 secunde. Situaţia este valabilă pentru un minut întreg dar pentru ultimele 41 de secunde ale sesiunii media este îmbunătăţită: s-a reuşit depunerea a 236 proiecte cu o medie de 0,17 secunde pe proiect", mai precizează sursa.

"Considerăm situaţia că inexplicabilă întrucât foarte mulţi beneficiari nu au reuşit să vadă măcar pagina cu formularul de depunere. Ar fi interesant de verificat IP-urile după care s-au făcut depunerile de proiecte, dar bănuim că Ministerul Finanţelor Publice nu va face publică lista acestora sau dacă o va face ea mai mult ca sigur nu va fi cea reală", se mai arată în sesizare.

----

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) este acuzat de nereguli la concursul de proiecte depuse de IMM-uri pentru obţinerea ajutorului de minimis, conform surselor de presă.

Sistemul informatic s-a blocat la doar câteva minute de la începerea concursului, sute de firme neputând să se înregistreze. Astăzi a fost deschisă sesiunea de înregistrare on-line a cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de minimis destinată IMM-urilor.

Firmele care nu au reuşit să se înscrie acuză ministerul de nereguli.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb