UPDATE Mihai Răzvan Ungureanu îl susţine pe Traian Băsescu

F. A.
Politică / 14 iulie 2012

Mihai Răzvan Ungureanu îl susţine pe Traian Băsescu

UPDTAE: Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, astăzi, la mitingul care a avut loc la Cluj-Napoca pentru susţinerea sa, că, "între a fi supăraţi şi a fi plapumă pentru infractori", cetăţenii le vor transmite "infractorilor": "dragilor, aţi rămas fără plapumă", relatează sursele depresă.

Traian Băsescu a spus, în faţa participanţilor, că "românii nu vor putea fi aduşi să valideze o ticăloşie, să valideze abuzul instituţional".

"Oricât i-am supărat eu în mandatul meu, între a fi supăraţi şi a fi plapumă pentru nişte infractori, sunt convins că vor spune: «dragilor, aţi rămas fără plapumă»", a spus Băsescu.

La mitingul pro-Băsescu care s-a desfăşurat, astăzi, în Piaţa "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, au participat circa 15.000 de persoane, potrivit jandarmilor.

-----

UPDATE: Mihai Răzvan Ungureanu îl susţine pe Traian Băsescu

Mihai Răzvan Ungureanu i-a îndemnat pe cei prezenţi la mitingul de la Cluj să spună "nu" demiterii lui Traian Băsescu, "un om care nu a minţit niciodată românii şi nu le-a spus că România nu are ce căuta în Europa", relatează sursele de presă.

Ungureanu şi-a construit discursul încercând un dialog cu publicul, pe modelul folosit de Traian Băsescu la precedenta suspendare, când el întreba oamenii diverse lucruri, iar cei prezenţi răspundeau cu "da" sau nu".

-----

UPDATE: Andrei Marga a ironizat "flacăra democraţiei" aprinsă de Băsescu

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a ironizat gestul preşedintelui suspendat Traian Băsescu de a aprinde, la finalul mitingului de la Cluj-Napoca, o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", relatează sursele de presă.

"Purtătorii imediaţi ai acestei torţe să fie domnii Sorin Apostu, doamna Monica Iacob-Ridzi, doamna Roberta Anastase", a spus Andrei Marga la sediul USL, în cadrul unui discurs care s-a axat pe contestarea pretenţiei lui Traian Băsescu de a reprezenta Europa.

-----

UPDATE: Preşedintele suspendat Traian Băsescu susţine că, în momentul de faţă, ţara noastră trece printr-un proces de izolare, relatează sursele de presă.

"Riscăm să aflăm că nu mai putem deschide uşa nimănui în interiorul UE", spune Băsescu.

"Nu ştiu dacă aţi văzut reacţiile din ultimele zile ale celor doi, Ponta şi Crin. Au avut atitudini absolut neeuropene. Îi rog pe români să nu cadă în plasa naţionalismului. Uniunea Europeană e un loc al valorilor, în care toţi ne simţim responsabili pentru cei de alături, în care toţi împărtăşim valorile democraţiei, în care toţi respectăm legea şi obiceiurile, cutumele Uniunii Europene. Ceea ce nu înţeleg aceşti oameni e că, prin atitudinea lor, izolează România. Procesul de izolare a început. Izolarea României e declanşată şi, în scurt timp, riscăm să aflăm că nu mai putem deschide uşa nimănui în interiorul UE", a spus Traian Băsescu.

Din acest motiv, spune preşedintele suspendat, a făcut un apel către cei patru "noi lideri", Crin Antonescu, Victor Ponta, Valeriu Zgonea şi Petru Filip, să-l invite la o discuţie pentru "salvarea ţării".

-----

UPDATE: Traian Băsescu a aprins o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei"

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins, la finalul mitingului de la Cluj-Napoca, o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta, relatează sursele de presă.

"De astăzi până pe 29 iulie o flacără va arde, se va numi flacăra democraţiei şi va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta. Dacă pe 29 noaptea vom constata că românii au dat o lecţie lui Crin şi Victor, o vom menţine aprinsă, dacă românii vor spune "da" restauraţiei, o vom stinge până la alegerile viitoare", a spus Băsescu.

După ce a aprins flacăra, Băsescu i-a înmânat-o unui tânăr îmbrăcat în tricou alb.

-----

UPDATE: USL îi solicită preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, să nu se agaţe de "chichiţe legislative" şi să spună clar dacă îşi va da demisia de onoare în situaţia în care un procent covârşitor dintre cetăţeni va vota împotriva sa la referendum, relatează sursele de presă.

"Eu îi cer lui Traian Băsescu să ne spună clar dacă în cazul în care un procent covârşitor dintre români va vota împotriva sa, îşi va da demisia de onoare? Dacă vor spune un număr mare de români că trebuie să plece şi un număr foarte mic vor spune că vor ca Traian Băsescu să fie în continuare preşedinte, veau să-i cer să ne spună că îşi dă demisia de onoare", a spus, sâmbătă, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu.

Fenechiu a mai spus că Traian Băsescu încearcă să se agaţe de orice chichiţă legislativă, inclusiv de norma de validare a referendumului, pentru a-şi păstra scaunul de la Cotroceni.

-----

UPDATE: Băsescu: Românii nu-şi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL

Prezent, la Cluj, la un miting organizat de PDL, preşedintele suspendat Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa liderilor USL Crin Antonescu şi Victor Ponta, pe care i-a acuzat că nu vor altceva decât "să pună mâna pe justiţie", pentru a evita să ajungă în situaţia lui Adrian Năstase, relatează sursele de presă. În Parlament sunt 20 de oameni sub urmărire penală, spune Băsescu.

"Nu credeam că la vârsta mea o să trebuiască să mai dau o bătălie politică. Dar USL-ul a vrut s-o mai dau. Eu cred că au greşit, vor pierde încă o dată. Ei n-au înţeles că eu nu lupt pentru un om, lupta mea e pentru o ţară. Eu nu lupt pentru un scaun, eu lupt pentru români. Eu nu lupt pentru interes de grup, ci pentru valorile europene", a spus Traian Băsescu, la Cluj.

Totodată, preşedintele suspendat a arătat că, dacă el a avut nevoie de 8 ani pentru a construi "prestigiul României în UE", lui Ponta şi Antonescu le-au trebuit doar patru zile pentru a distruge credibilitatea ţării.

"De 8 ani, de când sunt preşedintele românilor, cu migală, atenţie, sprijin, am construit prestigiul României în UE, în NATO. Acestor oameni, lui Crin şi Ponta, le-au trebuit patru zile să distrugă credibilitatea României, zilele de 3, 4, 5 şi 6. Patru zile din săptămâna neagră a României. Au decapitat statul, primele trei funcţii în stat, pentru un motiv pe care încă nu l-au declarat: au nevoie să pună mâna pe justiţie. Obiectivul lor e să ocupe scaunul de la Cotroceni pentru că numai de acolo se numeşte procurorul general, procurorul-şef DNA, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie, iar infractorii din partidele lor îi vor iar la butoanele justiţiei", a spus Băsescu.

În acelaşi timp, Băsescu a tras un semnal de alarmă asupra modului în care situaţia politică din ţară se reflectă în plan extern şi a criticat dur modul în care cei doi lideri USL s-au "răţiot" la partenerii europeni de la Bruxelles, "crezând că sunt undeva pe malurile Dâmboviţei".

"I-am văzut zilele acestea, s-au aruncat cu sălbăticie asupra statului de drept. Când au fost atenţionaţi de partenerii noştri de la Bruxelles, s-au răţiot la ei crezând că sunt undeva pe malurile Dâmboviţei. Au greşit, pentru că toţi europenii au văzut că se răţioiesc la importanţi oameni politici din UE, dar n-au curaj să spună nici "pâs" în faţa lui Voiculescu. Oare de ce le e mai frică de Voiculescu decât de legile europene? Pentru că ei înşişi sunt rezultatul corupţilor. Şi unul, fie că-l cheamă Crin, şi altul, fie că-l cheamă Victoraş, sunt puşi în fruntea partidelor ca nişte marionele care să-i apere pe cei care sunt gata de plecat la puşcărie", a completat preşedintele suspendat.

Cât despre referendumul din 29 iulie, Băsescu apreciază că "românii nu-şi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL".

-----

UPDATE: Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că îi solicită public preşedintelui suspendat Traian Băsescu să se pună la dispoziţia organelor de cercetare penală în cele două dosare în care este inculpat, "Flota", respectiv "Casa din Mihăileanu", relatează sursele de presă.

"Vreau să-i cer public lui Traian Băsescu, dacă spune că e atât de curat şi că nu are probleme, să se pună la dispoziţia organelor de cercetare penală pentru a se stabili verdictul clar cu privire la cele două dosare penale, pentru că se ascunde în spatele imunităţii prezidenţiale", a spus vicepreşedintele PNL.

El a precizat că Traian Băsescu este singurul şef de stat din Europa care are calitatea de inculpat în două dosare penale şi a afirmat că preşedintele suspendat luptă să nu-şi piardă scaunul pentru a nu ajunge în faţa Justiţiei.

-----

Băsescu vorbeşte despre butonul-cheie

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a vorbit, ieri seară, despre un telefon negru cu 12 butoane de la Cotroceni, relatează sursele de presă. Băsescu i-a dat instrucţiuni lui Antonescu: "Trebuie să apese cel de-al treilea buton şi îi va ridica receptorul un om care ştie să îi spună exact cine a făcut rău României".

"Am înţeles că domnul preşedinte interimar a făcut un apel la mine legat de denigrarea ţării în străinătate. Este evident că a rămas la nivelul unui bârfitor. Dacă vrea să ştie de ce sunt atât de puternice reacţiile lumii occidentale la adresa actualei conduceri a ţării, îi fac o recomandare. În stânga biroului sunt trei telefoane mari. Este unul negru cu 12 butoane. Trebuie să apese cel de-al treilea buton şi îi va ridica receptorul un om care ştie să îi spună exact cine a făcut rău României. Mă tem că primele două nume cu care acel om, care nu minte niciodată, o să înceapă vor fi Crin Antonescu şi Victor Ponta. Prin ceea ce au făcut în ţară, au făcut cel mai mare rău care putea fi făcut României în acest moment", a spus Băsescu.

-----

Washington Post: România, un exemplu al erodării consensului politic şi echilibrului puterii

Situaţia din ţara noastră a atras atenţia Washington Post care publică, în ediţia electronică de astăzi, în pagina de opinii, un editorial intitulat "Mutările represive ale României" (Romania's repressive moves) în care critică "erodarea alarmantă a consensului politic şi echilibrului puterii", relatează sursele de presă.

Prezentând situaţia din ţara noastră şi rezumând rezultatele vizitei la Bruxelles a premierului Ponta, cotidianul conchide că "mai devreme sau mai târziu, românii vor descoperi că, la fel ca în restul Europei, nu există o soluţie rapidă sau uşoară pentru problemele economice - mai ales atunci când aceasta implică scurtcircuitarea democraţiei".

-----

UPDATE: Participanţii la miting s-au retras în jurul orei 11:30, din cauza temperaturii în creştere, informează Realitatea TV. Traficul rutier in zona a fost partial restabilit.

Aproximativ 300 de persoane, în majoritate membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), participă, în Piaţa Victoriei din Capitală, la un miting anti-Băsescu, conform surselor de presă. Participanţii la miting îndeamnă populaţia să vină la referendumul pentru demiterea şefului statului.

Participanţii au venit cu fluiere, steaguri şi pancarte cu mesaje printre care "Să mă trântiţi bine!", "Te aşteaptă nava Rahova" şi "Te-ai crezut pe vapor, ţi-ai bătut joc de popor".

Militarii protestează, în această dimineaţă, în Piaţa Victoriei, pentru demiterea lui Traian Băsescu

Militarii disponobilizaţi ies, în această dimineaţă, în stradă, relatează sursele de presă. Potrivit organizatorilor, aproximativ 12.000 de oameni sunt aşteptaţi să protesteze în Piaţa Victoriei. Militarii cer demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Protestatarii au început să se strângă în Piaţa Victoriei încă de la ora 9, pentru a face ultimele pregătiri înainte de mitingul care este programat să înceapă la ora 10.

Protestatarii au anunţat că vor fi în număr de 12.000, reprezentanţi ai cadrelor militare disponibilizate.

Militarii cer demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Mitingul se va încheia la ora 12:00. Poliţia Rutieră a închis circulaţia pe mai multe artere. Traficul este închis pe Şoseaua Kiseleff, între Strada Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, dar şi pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Nicolae Titulescu. De asemenea, niciun autoturism nu va putea ajunge în Piaţa Victoriei dinspre str. Iancu de Hunedoara şi Paris.

-----

Traian Băsescu participă astăzi la mitingul electoral de la Cluj-Napoca

Traian Băsescu se află în dimineaţa aceasta la Cluj Napoca pentru a lua parte la un miting electoral de sprijin al preşedintelui suspendat, informează echipa de campanie a lui Traian Băsescu, conform surselor de presă. Acţiunea se desfăşoară începând cu ora 11:00, în Piata Lucian Blaga din Cluj.

Potrivit posturilor de televiziune, la miting vor lua parte, de asemenea, preşedintele Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD) Mihai Răzvan Ungureanu şi europarlamentarul PDL Cristian Preda.

-----

UE ar putea suspenda dreptul de vot al ţării noastre

Surse europene citate de publicaţiile germane Die Welt şi Die Zeit afirmă că dreptul de vot al ţării noastre ar putea fi suspendat, dacă actuala situaţie se înrăutăţeşte, relatează sursele de presă.

Potrivit celor două publicaţii, diplomaţi europeni au precizat ieri, la Bruxelles, că UE nu exclude o suspendare a dreptului de vot al ţării noastre, recurgând, pentru prima dată, la articolul 7 din Tratat, dacă situaţia de la Bucureşti "se înrăutăţeşte în continuare".

Art. 7 al Tratatului Uniunii Europene oferă Consiliului posibilitatea de a suspenda anumite drepturi ale unui stat membru, printre care şi dreptul de vot.

-----

Traian Băsescu a ironizat propunerea USL cu privire la un referndum de două zile

Traian Băsescu a comentat ironic iniţiativa ca referendumul să fie prelungit pe mai multe zile, întrebându-se retoric de ce nu se dă posibilitatea de a se vota până în noiembrie 2014, relatează sursele de presă.

"Păi, eu nu ştiu de ce nu-l ţin până în noiembrie 2014 referendumul?! Să avem referendum deschis", a spus Băsescu, râzând.

Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu ar putea avea loc în două zile şi nu într-una, a propus liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, care a adăugat că Parlamentul e cel care va avea ultimul cuvânt în cazul acestei propuneri. De cealaltă parte, democrat-liberalii resping propunerea USL.

-----

Aseară, miting USL la Constanţa

Aproximativ 10.000 de persoane au participat aseară în Piaţa Far din municipiul Constanta, la un miting organizat de USL, la care au fost prezenţi şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, conform surselor de presă.

La miting au participat şi ministrul Culturii, Puiu Hasotti, ministrul Agriculturii şi preşedinte al PC, Daniel Constantin, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ministrul Justitiei, Titus Corlăţean, precum şi şeful CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.

Protestatarii aveau pancarte pe care scria: "Au adus vaporul ca să plece Chioru'", "Viitorul nostru = Jos Băsescu", "Ne vrem ţara inapoi" etc.

-----

Premierul Ponta a transmis răspunsurile la cele 11 probleme ridicate de Jose Manuel Barroso

Premierul Victor Ponta a declarat aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, că a transmis Comisiei Europene şi presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, răspunsurile la cele 11 probleme ridicate de acesta cu privire la situaţia politica din ţara noastră, relatează sursele de presă.

El a precizat că au fost întrebări şi nu cerinţe, precozând că nu s-a simţit foarte bine că a fost pus "la zid", doar pentru că ţara noastră are o imagine proastă din cauza preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

De asemenea, liderul social-democraţilor s-a arătat mulţumit de faptul că, împreună cu preşedintele interimar Crin Antonescu, a reuşit să-l aducă pe preşedintele suspendat Traian Băsescu în faţa cetăţenilor, pentru a decide ei, prin vot, dacă îl mai vor sau nu la conducerea ţării.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. flacara hotiei si a marsaviei

    draga stolo 

    1. Care 24 mld de la fmi ?

      Asa au anuntat la antene ? 

      Mai treziti-va si incepeti sa ganditi cu creierasul propriu. 

      Oare ce s-ar intimpla daca peste noapte antenele s-ar inchide? Cred ca am avea o gramada de zombi debusolati prin tara din lipsa de informare .... pardon, manipulare.

      V-ati pierde "creierul suprem". 

      vapoarele romaniei vandute pe sub mana si insusit banii;

      draga stolo nu-te-am lovit nici cu palma nici cu pumnul, ci cu dosul palmei; 

      24 miliarde de euro imprumutati in numele poporului roman si sifonati in familie si in pdl; 

      distrugerea sistemului de invatamant si inchiderea a 1000 scoli; 

      distrugerea sistemului de sanatate cu sifonarea banilor in fanilie si in pdl si inchiderea a 500 spitale; 

      distrugerea sistemului de pensii cu sifonarea banilor in conturile familiei si a apropiatilor; 

      injumatatirea salariilor romanilor si deturnarea banilor in contul lenutei si a pdl pentru cumpararea de "votoane" 

      cozi de matura si machete de piscine;

      fugi mafiotule, fuuugiii! 

      Daca nu aperi cetatenii cu interesele lor zilnice de supravietuire..degeaba aperi valori europene pe care tu le incalci fara jena

    En janvier dernier, M. Grimsson, socialiste, avait affirmé qu'il ne se représenterait pas à l'issue de son 4ème mandat de 4 ans.

     

    Il ne le voulait pas car il estimait qu'il fallait laisser la place à d'autres, et qu'à son âge (69 ans), il avait mérité de jouir d'une heureuse retraite. 

     

    Mais quelques semaines plus tard, une pétition signée par plus de 30.000 Islandais - soit environ 10% de la population ! - a exigé qu'il revienne sur sa décision et qu'il se déclare finalement candidat. Ce qu'il finit par accepter de faire. 

     

    POURQUOI ? 

     

    La fonction de président de la République d'Islande est essentiellement honorifique, car le pouvoir exécutif est exercé par le gouvernement. Mais le chef de l'État détient quand même un pouvoir significatif : celui de ne pas promulguer une loi. 

     

    Or c'est exactement ce que M. Grimsson a fait, en refusant par deux fois de promulguer une loi qui prévoyait l'indemnisation, par les Islandais, de la Grande-Bretagne et des Pays-Bas dont les épargnants avaient été lésés par la faillite de la banque en ligne Icesave en 2008. 

     

    Bien qu'ancien ministre des Finances (ou "parce que" ancien ministre des finances ?), M. Grimsson a donc su faire prévaloir l'intérêt de ses compatriotes contre les banques. Il a refusé que les contribuables islandais, qui n'étaient pour rien dans toute cette affaire, ne soient appelés pour éponger les dettes d'une banque en faillite. 

     

    CONCLUSION : LES BELLES LEÇONS VENUES D'ISLANDE 

     

    Dernier pays d'Europe à avoir été peuplé (par les Vikings), l'Islande est un pays qui fut historiquement à la pointe de la démocratie mondiale. 

     

    Ce fut en effet le premier pays du monde à instaurer un parlement, dès le Haut Moyen Âge : l'Althing fut fondé en l'an 930, alors qu'en France, le roi des Francs Raoul se battait contre les incursions dévastatrices des envahisseurs normands... 

     

    Depuis quelques années, c'est de nouveau d'Islande que nous viennent des leçons de démocratie : 

     

    par des manifestations populaires (qualifiées de "Révolution des casseroles") contre le système financier, les Islandais ont refusé et obtenu de ne pas payer les dettes de leurs banques ; 

     

    suite à ces manifestations, et depuis novembre 2010, les Islandais ont décidé d'écrire une nouvelle Constitution, avec un Conseil constitutionnel élu par les citoyens. Cette nouvelle Constitution, actuellement en discussion, s'est élaborée sur la base d'un apport de tous les citoyens, notamment par Internet, ce qui constitue une première mondiale ; 

     

    aujourd'hui, c'est une information pleine d'espoir et rassurante qui nous vient de Reykjavik : les Islandais viennent de nous prouver que l'on peut encore trouver en 2012, à la surface de la terre, un chef d'État : 

     

    a) - qui ose défendre l'intérêt de ses compatriotes contre les appétits de l'oligarchie financière ; 

     

    b)- et qui ait encore de la "vertu" au sens romain du terme, puisqu'il voulait quitter de lui-même ce pouvoir, un peu comme Solon avait quitté le pouvoir après avoir installé la démocratie à Athènes quelque 600 ans avant notre ère. 

     

    Preuve qu'il ne faut jamais perdre tout espoir... 

     

    François ASSELINEAU

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb