UPDATE PNL şi USR s-au alăturat organizaţiilor civice care protestează faţă de modificarea legilor Justiţiei

ANDREI STAN
Politică / 10 decembrie 2017

Proteste antiguvernamental în Capitală (Sursa foto: Facebook/ "Corupţia Ucide")

Proteste antiguvernamental în Capitală (Sursa foto: Facebook/ "Corupţia Ucide")

Ludovic Orban: "Pasivitatea este o formă de complicitate"

------------

Actualizare 18:13

Preşedinţii principalelor partide de opoziţie, Ludovic Orban şi Dan Barna, împreună cu Dacian Cioloş, au participat astăzi la o conferinţă de presă comună alături de organizaţiile civice care protestează în stradă faţă de modificarea legilor Justiţiei, cerând ca cetăţenii să iasă la manifestaţii paşnice şi explicând că pasivitatea este o formă de complicitate cu actuala coaliţie de guvernare PSD - ALDE, informează news.ro.

Decizia luată de PNL şi de USR, precum şi de Platforma România 100 condusă de Dacian Cioloş, a fost să se alăture organizaţiilor civice care protestează în stradă de aproape un an împotriva coaliţiei aflată la guvernare şi, îndeosebi, împotriva modificărilor aduse de PSD şi ALDE legilor Justiţiei.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus: "România este într-un punct critic, suntem în ceasul al doisprezecelea. (...) De un an de zile, în Parlament, are loc un atac sistematic împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, în Parlament are loc un atac sistematic împotriva independenţei instituţiilor din România, în special împotriva independenţei puterii judecătoreşti, împotriva independenţei justiţiei. Treptat, PSD capturează statul român, instituţie după instituţie, şi imediat ce capturează aceste instituţii numind conduceri care răspund ordinului de partid, atacă orice cetăţean, orice grup social, orice companie care încearcă să se exprime liber, care încearcă să critice actele puterii şi care încearcă se manifeste aşa cum este normal într-o democraţie".

Orban a precizat că liberalii sunt alături de toţi cei care iubesc democraţia şi care ţin la respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor.

Liderul PNL a mai spus: "Şi eu apelez la toţi colegii mei, la toţi simpatizanţii noştri, să nu fie pasivi, la toţi cetăţenii români, care se gândesc la binele României. Pasivitatea astăzi este o formă de complicitate, trebuie să ieşim să ne susţinem punctele de vedere, convingerile, credinţele, trebuie să ne apărăm valorile, trebuie să ieşim în stradă, să manifestăm paşnic şi să arătăm acestei puteri că deşi are o majoritate conjuncturală dictată de nişte promisiuni mincinoase, nu pot să facă ce vor şi trebuie să ţină cont de ceea ce vrea majoritatea zdrobitoare din societate".

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat în cadrul conferinţei de presă comune: "Se împlineşte un an de când o majoritate nu face decât să destructureze organizat România şi să se comporte ca o casă de avocatură pentru Liviu Dragnea. (...) Democraţia unui stat nu este despre dictatura majorităţii, ci despre respectarea regulilor. (...) În aceste zile, cel mai consistent mesaj trebuie să fie acela de unitate a opoziţiei. (...) Susţinem mişcările civice pentru că vorbim de confiscarea statului de către un Grup Infracţional Organizat".

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedintele Platformei România 100, a adăugat: "Nu cred că această coaliţie aflată la putere a fost votată şi are legitimitatea ca să distrugă Justiţia, ca să distrugă credibilitatea României în exterior, ca să creeze instabilitate în mediul economic. Cum să ai bunăstare într-un stat corupt, într-un stat în care cei care sunt la putere interpretează uitilizarea acestei puteri abuziv şi în interes propriu? Cum să ai bunăstare atunci când nu doar că Justiţia nu poate să lucreze independent, dar mai creezi instabilitate şi în mediul economic? Cred că avem cocktail-ul şi melanjul suficient care să arunce în aer România, nu pentru că românii ies în stradă ca să-şi spună păsul, ci pentru modul în care este guvernată România".

Preşedintele organizaţiei Iniţiativa România, Mihai Poliţeanu, a enumerat solicitările organizaţiilor civice care protestează în stradă: respingerea în bloc a modificărilor la legile justiţiei şi la legea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi demisia imediată a preşedinţilor Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. De asemenea, el a făcut un apel către toţi cetăţenii pentru a ieşi în stradă şi să protesteze paşnic pentru un viitor democratic.

Mihai Poliţeanu a mai spus: "România a fost luată ostatică de o putere politică profund coruptă, abuzivă, autoritară şi determinată să încalce orice regulă democratică pentru acapararea puterilor statului. (...) Acestei agresiuni asupra democraţiei, care este fără precedent din anii '90, noi, organizaţiile civice, am răspuns şi vom răspunde prin proteste paşnice. (...) Semnalul nostru e foarte clar: Ei cu hoţii, noi cu toţii".

Imediat după conferinţa de presă, Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş au plecat împreună, alături de organizaţiile civice, la protestul din Piaţa Victoriei.

--------------

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedintele PNL, Ludovic Orban, cel al USR, Dan Barna, împreună cu reprezentanţii mai multor ONG-uri şi asociaţii civice se vor întâlni, în această după-amiază, pentru a discuta pe tema protestelor, au declarat, pentru Agerpres, surse oficiale.

Conform surselor citate, întâlnirea va avea loc de la ora 16.30.

În această seară sunt anunţate proteste în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară faţă de modificările legile justiţiei.

Pe de altă parte, fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, în cadrul unei întâlniri a comunităţii Platforma România 100, că din această structură se va desprinde un partid ce urmează să fie prezentat în lunile următoare şi care nu va acţiona împotriva celor cu "acelaşi ADN", fiind deschis colaborării cu cei cu care împărtăşeşte valori comune.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ar fi foarte frumos dacă, punct cu punct, PNL ne-ar explica ce este în neregulă cu legile justiției. Dar nu cu 300 de amendamente, așa cum au procedat în sesiunea parlamentară. Ce au făcut ei era un război procedural. Dacă fiecare virgulă era discutată într-un amendament, atunci se conta pe faptul că se vor pierde zile întregi cu discutarea celor 300 de "amendamente". Este bine că au fost respinse pe bandă rulantă.

    Care este problema cu noile modificări, PNL? Ne poți spune cu subiect și predicat? Nu cu minciuni propagandistice la mitinguri? 

    1. Judecătoarea Gabriela Baltag spune că "nu există nicio prevedere în noile legi care să îngrădească Justiția".

      Prin contrast, întrebat în mod direct care text de lege este greșit, procurorul general Lazăr, spune "nu este un text anume, este situația în ansamblu, graba și lipsa de transparență în adoptarea legii care va bulversa Justiția fără niciun studiu de impact".... Gargară aș spune eu. Lazăr nu are niciun argument. Orban nu are niciun argument. Este vorba de o manipulare uriașă și câteva mii de prost informați care ies în piață fără să își pună nicio întrebare. 

      Coruptia UCIDE. Nu va explica nimeni, nimic, va maturam de la butoane. PUNCTUM.

      Tariceanu si Dragnea ne-au vandut la Rusia. Veti fi judecati (inclusiv tu fake Cristi C) pentru INALTA TRADARE si favorizarea infractorului. Coruptia UCIDE. PUNCTUM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb