• Update 17:53 Ministrul Agriculturii: "Reducerea TVA la carne, din august-septembrie 2014"
Decizia de reducerea TVA la carne va fi luată numai după ce se vor vedea efectele produse de această măsură la pâine şi pe tot lanţul, iar acest lucru se va întâmpla, probabil, pe parcursul anului 2014, undeva în august-septembrie, a declarat, azi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la fosta vatră a satului Rubla, din judeţul Brăila, conform surselor de presă.
---
Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că secretarul de stat din Ministerul Agriculturii care a anunţat ieri posibila scădere a taxei pe valoare adăugată (TVA) la carne "s-a grăbit".
"Nu s-a sfătuit cu noi domnul secretar de stat de la Agricultură, când a vorbit de TVA la carne şi cred că a greşit. Cred că întâi trebuie să spunem noi şi pe urmă să anunţe el, dar era aşa, mai entuziast, probabil se întâlnea cu producătorii de carne", a explicat primul ministru, conform surselor de presă.
Domnia sa a menţionat, totodată, că se doreşte scăderea taxei pe valoarea adăugată şi la alte produse alimentare, însă nu a putut spune exact la ce alimente.
Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat ieri, în cadrul Conferinţei Anuale a Consiliului Investitorilor Români (CIR), că sectorul cărnii este următorul vizat pentru reducerea TVA la 9%, după ce această măsură a fost adoptată în domeniul panificaţiei.
Domnia sa a subliniat că acest lucru se va întâmpla doar dacă efectele reducerii TVA în panificaţie vor fi pozitive, neputând să estimeze, însă, când vor putea fi analizate aceste efecte.