România se numără printre statele cu cel mai scăzut nivel al criminalităţii, oferind o situaţie mai favorabilă din acest punct de vedere decât multe ţări vest-europene, informează vineri Ministerul Afacerilor Interne (MAI), citând rapoarte ale Departamentului de stat al SUA şi ale Comisiei Europene, conform Agerpres.
Potrivit unui comunicat al MAI, documentele oficiale internaţionale evidenţiază progresele semnificative ale României în combaterea criminalităţii, confirmând statutul său de ţară sigură. În ultimii ani, România a înregistrat cifre sub media europeană şi internaţională la infracţiuni precum tâlhăriile, furturile şi alte fapte comise cu violenţă.
"Conform rapoartelor Departamentului de Stat al SUA şi ale Comisiei Europene, România este recunoscută ca o ţară foarte sigură pentru cetăţeni şi turişti. În 'Raportul pentru cetăţenii americani care călătoresc în afara graniţelor' (disponibil pe travelmaps.state.gov/TSGMap), România este indicată ca având un risc scăzut şi foarte scăzut de infracţiuni", precizează sursa citată.
MAI arată că indicatorii relevanţi privind siguranţa în România vizează gradul scăzut al nivelului general al criminalităţii, al îngrijorării privind furturile din locuinţe, al riscului de tâlhării şi jafuri, al furturilor de şi din autoturisme, al atacurilor violente, dar şi nivelul foarte scăzut al atacurilor motivate de origine etnică, religie sau gen.
Alţi indicatori aflaţi la un nivel scăzut privind siguranţa în România sunt problemele legate de droguri şi vandalismul, în timp ce se înregistrează o creştere moderată a criminalităţii în ultimii cinci ani, se arată în comunicat.
"Toate aceste date reprezintă o recunoaştere a eforturilor depuse de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) - poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri - care îşi îndeplinesc zilnic misiunile cu profesionalism. Subliniem faptul că structurile MAI colaborează cu celelalte instituţii guvernamentale cu atribuţii în ordine publică şi securitate naţională alături de care au acţionat prompt şi în sistem integrat. Totodată, pentru atingerea acestor obiective, Ministerul Afacerilor Interne a dezvoltat o foarte bună colaborare cu partenerii internaţionali, în special cu instituţii din statele Uniunii Europene, cu structurile Comisiei Europene şi ale SUA, partener strategic", se mai precizează în comunicat.
1. sfat extrem de valoros
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2024, 05:38)
buna.
opinia de mai jos e valida (pentru punere in executie) de-a lungul 2025 si 2026.
Opinie: daca detineti imobiliare in Grecia si Turcia dati exit (& hold cash).
A doua miscare: spre final de 2026 si inceput de 2027 o sa fie un fake move in Romania de aparenta scadere a imobiliarelor (pe fondul unor evenimente geopolitice regionale). Va dura 4-6 luni (aprox). Poate pana in 12 luni. Dar mai apoi imobiliarele in Romania sunt racheta in sus.
Declinare a raspunderii (disclaimer) : Nu imi iau responsabilitatea pentru ce scriu aici, realizati-va propriile analize, eu doar formulez opinii.
Ban.Cher.Vali
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2024, 05:39)
opinia de mai sus NU implica iesirea (chiar si speculativa) de pe imob Ro (in 2025 sau 2026).
daca deja detineti imobiliare in Ro, sedeti cuminti si NU va lasati impresionati de 6-12 luni de variatie negativa.
salutari.
Ban.Cher.Vali