UPDATE Procurorul şef al DNA solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi

F.A.
Anticorupţie / 19 august 2013

Procurorul şef al DNA solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi

UPDATE 19:40:

Ovidiu Silaghi a declarat că este nevinovat, întrucât nu a cerut şi nu a primit niciodată foloase necuvenite de la omul de afaceri Nelu Iordache şi nu a influenţat şi nu a intervenit în niciun fel în privinţa executării sau ne-executării plăţilor din contractul Arad-Nădlac.

"Nu am influenţat şi nu am intervenit în niciun fel în impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele domnului Nelu Iordache. Nu am cerut şi nu am primit niciodată foloase necuvenite (bani sau alte bunuri sau servicii) de la Nelu Iordache sau vreunul din interpuşii săi, în niciun scop, şi nu am intervenit în executarea sau ne-executarea plăţilor din acest contract sau oricare altul", a percizat deputatul PNL, citat de sursele de presă.

UPDATE 18:25: Victor Ponta: "Pe 26 august îmi expiră interimatul la Transporturi"

Până pe 26 august trebuie numit un ministru al Transporturilor, întrucât, constituţional, nu mai poate fi prelungit interimatul premierului, nici numit un nou ministru interimar, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Victor Ponta. Domnia sa a afirmat: "Interimatul meu la Transporturi expiră luni. Constituţional nu mai poate fi un alt ministru interimar, 45 de zile este perioada maximă în care poate fi asigurat interimatul la un minister. Urmează ca, până la expirarea mandatului meu, luni, pe 26 august, PNL sa facă altă propunere. Regret că domnul Silaghi se află pentru a doua oară într-un an în această situaţie. Domnia sa va merge la DNA şi va da explcaţiile care i se vor cere. Conform Constituţiei trebuie să transmitem o altă propunere, iar preşedintele va emite decret".

Ovidiu Silaghi a anunţat că îşi retrage candidatura de la Ministerul Transporturilor. "PNL apreciază şi îl felicită pe domnul Silaghi pentru retragerea candidaturii", a declarat viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu.

...

UPDATE 16:19:

Ovidiu Silaghi va fi chemat, miercuri, 21 august, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează sursele de presă. Domnia sa ar putea fi pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă.

...

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

\"Din referatul întocmit de procurori a rezultat că există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil\", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit DNA, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Ovidiu Silaghi este propunerea USL pentru postul de ministru al Transporturilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ati vazut ce le stie Basescu pe toate ! A amanat decizia de numire in functia de ministru pana la gasit pe Iordache intr-o zi BUNA sa declare la DNA . Toate acestea sunt fabricatia lui Basescu. SUNT CONVINS 100%..Dosarul a fost fabricat de Basescu. Iar acum inainte de numirea in functia de ministru ,faimosul dosar fabricat de procurorii lui Kovesi l-au scos la iviala..Nu stiu cat mai poate rabda acest popor astfel de santaje oribile...??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb