UPDATE Simona Halep a pierdut finala turneului de la Beijing

Andrei Stan
Sport / 8 octombrie 2017

Simona Halep la Beijing (Sursa foto: www.chinaopen)

Simona Halep la Beijing (Sursa foto: www.chinaopen)

Actualizare 15:19 Simona Halep: "Nu am pierdut eu meciul acesta, Caroline Garcia l-a câştigat"

Simona Halep a declarat, astăzi, după ce a pierdut finala China Open, că adversara ei, Caroline Garcia, a fost mai bună şi a meritat să câştige.

Jucătoarea noastră a afirmat, potrivit WTA Insider: "Consider că ea a câştigat meciul, nu l-am pierdut eu. Nu am putut fi la un nivel de sută la sută după ziua de ieri. A fost greu, m-am simţit obosită un pic. M-au durut un pic picioarele. Dar cred că am luptat până la final şi sunt bucuroasă de lucrul acesta. Ea a jucat un tenis extraordinar, să câştigi două turnee la rând este mare lucru. A meritat să câştige azi, a fost mai bună".

-------------

Actualizare 14:15 Halep: "Aş fi vrut să câştig, dar nu s-a putut, acum vreau să mă bucur că de mâine sunt numărul unu"

Simona Halep a declarat, astăzi, după ce a pierdut finala turneului de la Beijing, că şi-a dorit foarte mult să câştige meciul cu franceza Caroline Garcia, însă a subliniat că acum vrea să se bucure că de mâine va fi noul lider al clasamentului mondial.

Jucătoarea noastră a spus, la finalul meciului cu Garcia: "De mâine sunt numărul unu mondial, vreau să mă bucur. Am vrut să câştig, victoria înseamnă mult, mulţumesc celor care au venit. Mă voi întoarce la Beijing, sper să joc la fel de bine, mulţumesc tuturor".

------------

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a pierdut, astăzi, finala turneului de la Beijing (China Open), fiind învinsă, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), de jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 15 WTA. În ciuda acestui eşec, Simona Halep va reveni de la Beijing ca ocupantă a locului întâi mondial.

Garcia este poate ce mai în formă jucătoare în acest moment, după ce săptămâna trecută câştigase turneul de la Wuhan, de categorie Premier 5, iar acum a ajuns în finală la Beijing, scrie news.ro. Astăzi, ea a fost agresivă de la începutul meciului cu Halep, pentru că jucătoarea noastră a abordat finala de la Beijing cu prea multă precauţie, cedând deliberat iniţiativa adversarei, notează agenţia citată.

Halep a început meciul cu un break, dar Garcia l-a recuperat imediat. În continuare, cele două sportive şi-au fructificat serviciul până la 5-4, când Garcia a încheat setul cu un break, 6-4, după 44 de minute.

Jucătoarea română şi-a schimbat evoluţia în setul secund. Ea a trecut la conducerea jocului şi şi-a asumat mai multe riscuri. Garcia părea că se află în dificultate şi că meciul cu Elina Svitolina, disputat de ea timp de aproape trei ore şi jumătate, în sferturi, nu putea rămâne fără urmări.

Potrivit sursei citate, două au fost momentele importante ale acestui set, unul fără break-uri. La 2-3, Halep a cerut interveniţia fizioterapeutului pentru o problemă musculară la piciorul drept. Ea a continuat jocul şi la 3-3 a avut nu mai puţin de nouă mingi de break, inclusiv avantaj de 40-0. Nu a reuşit să le fructifice şi setul a curs către tie-break, pe care Garcia l-a câştigat la 3. Cu 6-4, 7-6 (3), după o oră şi 52 de minute, Garcia a obţinut cea mai bună performanţă din carieră, un trofeu de competiţie Mandatory, şi prima victorie din trei întâlniri cu Halep.

Calificarea în finală este recompensată cu 636.300 de dolari şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 1,27 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Halep rămâne după China Open cu locul I WTA şi cu câteva succese importante. Mâine, la publicarea clasamentului WTA, jucătoarea noastră va avea 40 de puncte în plus faţă de fostul lider, spaniola Garbine Muguruza.

La China Open, Simona Halep a obţinut prima victorie în faţa Mariei Şarapova, apoi a învins-o clar pe Daria Kasatkina, după ce fusese întrecută de aceasta la fel de clar săptămâna trecută, la Wuhan. În semifinale, Halep a întâlnit-o pe letona Jelena Ostapenko, cea care a privat-o de cea mai importantă performanţă ale carierei, titlul la Roland Garros. Jucătoarea noastră a câştigat, în urma unui joc solid, meciul cu Ostapenko, cel care i-a şi adus poziţia de număr unu mondial.

Simona urmează să evolueze la Turneul Campioanelor, programat în perioada 23-29 octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb