UPDATE Soţia şefului ANAF, asociată cu un off-shore într-o firmă ce operează un hotel din Bucureşti

F.A.
Companii / 19 noiembrie 2013

Update 12:16 Diaconu: "Firma Comity Prodexim este menţionată în declaraţiile mele de avere, începând cu 2007"

Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF, a precizat astăzi că firma Comity Prodexim, este menţionată în declaraţiile sale de avere, începând cu 2007, an în care soţia sa a intrat în această firmă.

"Societatea la care se face referire este menţionată în declaraţiile mele de avere, începând cu 2007, an în care soţia mea a intrat în această firmă. Veniturile soţiei obţinute în urma activităţii în această societate sunt menţionate la articolul VII din declaraţia de avere", potrivit unui comunicat de presă.

"Este adevărat că dintr-o regretabilă eroare materială nu au fost menţionate părţile sociale deţinute. Toate veniturile soţiei mele obţinute din această societate (împreună cu menţionarea societăţii în cauză) au fost trecute în declaraţiile mele de avere începând cu 2007, fapt ce evidenţiază lipsa oricărei intenţii de a prezenta deformat realitatea, în condiţiile în care restul datelor privind acţionariatul sunt publice şi uşor de obţinut de oricine este interesat de la Registrul Comerţului. Eroarea materială a fost îndreptată prin depunerea declaraţiei rectificativă", a adăugat Diaconu.

"Legătura soţiei mele cu off-shore-ul la care se face referire a rezultat în urma unei acţiuni complet independente de soţia mea, respectiv în urma vânzării de către asociaţi a părţilor sociale către acel off-shore", a mai afirmat domnia sa.

Preşedintele ANAF a precizat că firma SC Comity Prodexim SRL nu desfăşoară nicio activitate duty-free, începând cu anul 2007, an în care soţia sa a intrat în această companie.

"Firma SC Comity Prodexim SRL nu a avut şi nu are contracte cu statul şi cu atât mai puţin cu ANAF-ul. Hotelul la care se face referire face parte din lanţul Internaţional în baza unui contract comercial de cesiune a mărcii. Nu am fost şi nu sunt în nicio relaţie de rudenie cu familia Ruşanu, iar informaţiile vehiculate în mod repetat în mass-media conform cărora exista o relaţie de naşi-fini cu familia Ruşanu sunt complet false", se mai arată în comunicat.

----

CIM: Firma nu apare în declaraţia de avere a şefului ANAF

Antonescu: "Fapta ar fi suficient de gravă ca omul să fie schimbat"

Hotelul "Internaţional" din Bucureşti, parte din lanţul cu acelaşi nume controlat de companiile familiei lui Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, este operat de o firmă deţinută de soţia şefului ANAF, Gelu-Ştefan Diaconu, şi de un off-shore cipriot cu legături de afaceri clare cu familia Rusanu, relatează Centrul de Investigaţii Media (CIM).

Firma - denumită Comity Prod Exim şi deţinută de Mihaela Diaconu şi off-shore-ul cipriot Cartha Limited - nu apare în declaraţiile de avere şi interese ale şefului ANAF.

Conform Certificatului de clasificare emis de Ministerul Turismului in 2011, disponibil pe site-ul propriu, Hotelul International din Bucuresti este deţinut de firma Comity Prod Exim SRL.

În prezent, firma Comity Prod Exim SRL este deţinută de soţia şefului ANAF Gelu Diaconu, Mihaela Diaconu, care are jumătate, cealaltă jumătate aparţinând unei firme pe nume Cartha Limited, un off-shore cipriot deţinut de alte două firme, tot din Cipru, arată sursa citată.

Declaraţiile de avere şi interese depuse de Gelu Ştefan Diaconu, şeful ANAF, în 15 mai 2013, nu conţin nicio referire la firma în care, conform datelor publice de la Registrul Comertului, soţia sa, Mihaela Diaconu, deţine 50 la sută din părţile sociale.

Firma Comity Prod Exim a fost înfiinţată în 1997 de două persoane: Costică Dumitrescu şi Cristian Popa. Specialitatea celor doi oameni de afaceri a fost comerţul prin magazine duty-free, aşa cum reiese chiar din antetul pe care firma îl foloseşte, dar şi din alte documente obţinute de Centrul de Investigaţii Media.

În 13 noiembrie 2001, când actualul şef al ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, era director general adjunct al Direcţiei Generale de Soluţionare a Contestaţiilor din Ministerul Finanţelor Publice, el şi soţia sa încheie un contract de asociere cu Comity Prod Exim SRL, firma celor doi comercianţi duty-free: pe un teren deţinut de soţii Diaconu în centrul Capitalei, pe strada Cauzasi, la 150 de metri de Bulevardul Unirii, firma Comity Prod Exim ridică, din banii câştigaţi din business-urile duty-free, un hotel de patru etaje, pe care îl denumesc Tiny Club Hotel, potrivit sursei citate.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri seară că dacă s-ar dovedi că şeful Fiscului are o soţie care are acţiuni într-o firmă, nedeclarată în declaraţiile de avere, este o faptă "suficient de gravă ca omul să fie schimbat". "Nu ştiu dacă legal mai sunt şi alte consecinţe", a adăugat liderul liberalilor care a arătat că nu e la curent cu scandalul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta-i Romania; peste tot, lupii sunt paznici la oi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb