UPDATE Statul nu reuşeşte să strângă acţionarii Transelectrica pentru majorarea capitalului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 octombrie 2019

Statul nu reuşeşte să strângă acţionarii Transelectrica pentru majorarea capitalului

Astăzi are loc o nouă adunare a acţionarilor TEL pentru a vota operaţiunea ce include şi aportul a 17 terenuri aflate în proprietatea Ministerului Economiei

Actualizare - Statul Român nu a reuşit nici din a patra încercare să strângă suficienţi acţionari ai Transelectrica pentru a supune la vot majorarea capitalului social al companiei, inclusiv prin aportul în natură a 17 terenuri ale Ministerului Energiei în condiţiile în care, la adunarea de astăzi, s-a înregistrat o participare de 77%, sub cvorumul prevăzut de lege în acest caz, de 85%, se arată într-un raport al companiei remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

-----------

Acţionarii Transelectrica (TEL) nu au reuşit, în adunarea de la finele săptămânii trecute, să întrunească cvorumul de prezenţă de 85% prevăzut de lege pentru majorarea capitalului social al companiei prin aport în natură, în condiţiile în care vineri au fost prezenţi acţionari cu deţineri cumulate de 77% din societatea ce asigură transportul energiei electrice în ţara noastră, reiese din notificarea remisă de emitent către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În acest context, acţionarii companiei se întâlnesc din nou astăzi, cu scopul de a supune la vot o operaţiune ce presupune creşterea capitalului Transelectrica cu cel mult 20,248 milioane lei (de la 733,03 milioane de lei la maxim 753,28 milioane de lei), în care aportul în natură venit din partea Ministerului Economiei ar fi de 11,88 milioane lei, echivalentul valorii celor 17 terenuri pentru care compania deţine certificate de atestare a dreptului de proprietate, restul fiind numerar.

Este pentru a treia oară când compania nu reuşeşte să strângă prezenţa necesară pentru a vota majorarea de capital cu aportul în natură al Ministerului Economiei.

Dacă la adunarea din 19 august, prima dată când acţionarii companiei s-au întâlnit pentru a vota majorarea capitalului, prezenţa înregistrată a fost de doar 10,32%, ceea ce a trădat absenţa Minis-terului Economiei, ce deţine 58,69% din Transelectrica, în ziua următoare, cei prezenţi au cumulat 73,43% din capitalul social al transportatorului de energie electrică, insuficient însă pentru a aproba operaţiunea de piaţă.

În decembrie anul trecut, acţionarii companiei au aprobat, de principiu, operaţiunea de majorare a capitalului social al Transelectrica.

Pentru primele şase luni ale anului curent, compania a raportat un profit net de 30 de milioane de lei, în scădere cu 69% faţă cel din perioada similară a lui 2018, îndeosebi ca urmare a scăderii veniturilor din serviciile de sistem tehnologice, determinată de diminuarea tarifului aprobat de ANRE şi a majorării cheltuielilor privind serviciile de sistem tehnologice, în condiţiile creşterii preţurilor de achiziţie a rezervei secundare şi a celei terţiare lente din piaţa concurenţială.

Valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti se ridică la aproximativ 1,462 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. IAR AU INCEPUT , CU 85 % ??? N-O SA SE ADUNE , NICIODATA ATAT !!! EI CHIAR NU INTELEG , CA LEGEA E STRAMBA , CA CIFRELE AU FOST NASCOCITE , DE UN TAMPIT , SI CA TREBUIE ''''''' REFACUTE '''''' ??? NICI O FIRMA DE STAT , NU A REUSIT ASTA !!! DAR , I-MI PLACE DE EI , SANT CAPATINOSI , CA RUSII !!! NU-I NIMIC , CONTINUA-TI !!!

    O sa încerce sa-i bage terenurile pe gat companiei pana o sa se lase

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb