UPDATE/ TĂRICEANU: "L-am văzut pe Orban la acea jelanie GDS cum îşi recunoştea vina în faţa procurorului general"

Andrei Stan
Politică / 22 noiembrie 2017

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Facebook)

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 14:16 Ludovic Orban, despre dezbaterea de la GDS: "Nici nu ştiam că va fi prezentă doamna Kovesi"

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat astăzi că nu a ştiut că la dezbaterea organizată cu o zi în urmă de Grupul pentru Dialog Social (GDS) va fi prezentă şi şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi.

Întrebat cum vede criticile pe care i le-a adresat Călin Popescu-Tăriceanu pentru că a fost la dezbaterea de la GDS, Ludovic Orban a spus: "Este o denaturare grosolană a evenimentului. Eu am fost invitat la o dezbatere, de Grupul de Dialog Social. La această dezbatere am întrebat cine sunt invitaţi, mi s-a confirmat că au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor partidelor parlamentare, reprezentanţi ai societăţii civile, ai uniunilor de judecători, de procurori, ai CMS, nici nu ştiam că va fi prezentă doamna Kovesi. Eu am fost la o dezbatere pe tema legilor Justiţiei, la care evident erau invitate personalităţi din societatea civilă, organizaţii neguvernamentale, iar faptul că a existat şi doamna Kovesi acolo nu mi s-a datorat mie".

(S.A.)

----------------

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a comparat astăzi dezbaterea organizată cu o zi în urmă de Grupul pentru Dialog Social (GDS) cu o scenă din Coreea de Nord, iar pe liderul PNL, Ludovic Orban, cu un personaj din bancurile comuniste, "după ce acesta şi-a cerut iertare în faţa procurorului general pentru vina de a fi militat vreodată pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor", potrivit Agerpres.

Tăriceanu a declarat, la Parlament: "Dezbaterea pe legile Justiţiei mie îmi ridică foarte multe semne de întrebare văzând opoziţia feroce a unora dintre cei care lucrează în ceea ce ei numesc sistem. Ieri am urmărit cu mare surprindere dezbaterea organizată la GDS care mi-a sugerat ceva îngrozitor. Am avut o clipă senzaţia că văd o scenă din Coreea de Nord în care cetăţenii, în pofida neajunsurilor, restricţiilor pe care le au, preamăresc în continuare regimul. L-am văzut pe Ludovic Orban la acea jelanie organizată, cum în faţa procurorului general îşi recunoştea vina de a fi îndrăznit vreodată să militeze pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Este cred că cea mai penibilă situaţie în care am văzut vreun politician din 1990 încoace".

Potrivit preşedintelui Senatului, ''liberalii bătrâni'' ar fi reacţionat cel mai probabil, dacă ar fi văzut "că istoricul Partid Naţional Liberal îşi doreşte ca instituţiile de forţă să înăsprească regimul de limitare a libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti şi de continuare a abuzurilor".

Tăriceanu a apreciat: "Cred că Ludovic Orban era ieri în situaţia din bancul acela celebru din comunism în care sunt unii condamnaţi la moarte prin spânzurătoare şi, la sfârşit, ei întreabă smeriţi - acceptând pedeapsa - dacă trebuie să aducă de acasă şi săpunul. Cam aşa era ieri domnul Orban. Modul în care un partid politic care se pretinde democrat - liberal în niciun caz - se raportează la problemele de reformă a legilor Justiţiei, mi se pare cu totul şi cu totul neaşteptat şi de un penibil fără limită".

Pe de altă parte, şeful Senatului crede că, având în vedere că procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) funcţionează sub autoritatea ministrului Justiţiei, acesta este cel care trebuie să analizeze toate elementele pe care le are, respectiv raportul Inspecţiei Judiciare, şi să tragă concluziile necesare.

"Respect principiul separaţiei puterilor în stat, nu vreau să intervenim noi ca Parlament în ceea ce înseamnă funcţionarea procuraturii şi cred că trebuie - eu cel puţin - am să mă abţin să fac comentarii în acest sens", a menţionat Călin Popescu-Tăriceanu.

Citeşte şi

Kovesi: "Simţim cu toţii, cel puţin de peste un an şi jumătate, că suntem efectiv sub un asalt"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb