UPDATE Veniturile de compensare pentru TVA redus la pâine nu pot fi asigurate acum

F.A.
Macroeconomie / 31 martie 2013

UPDATE 14:25

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Daniel Chiţoiu şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, susţin reducerea TVA la pâine, altfel va fi un dezastru pentru industria alimentară şi zeci de mii de oameni vor intra în şomaj, consideră Aurel Popescu, preşedintele patronatului din panificaţie Rompan, conform Antena3.ro.

UPDATE 14:19

Decizia politică de reducere a TVA la pâine va fi luată "cu voia sau nu" a unor funcţionari din Ministerul Finanţelor, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, conform postului de televiziune Realitatea TV.

UPDATE 14:11

Orice discuţie privind oportunitatea reducerii TVA la pâine este inutilă, deoarece decizia politică de aplicare a acestei măsuri a fost luată, a declarat ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, arată sursele de presă.

UPDATE 14:02

Proiectul de reducere al TVA la pâine este de actualitate şi reprezinta una dintre priorităţile asumate de Guvern, pentru acest an, şi la nivelul instituţiei nu există niciun document "semnat de ministrul Finanţelor" pe această temă, transmite Ministerul Finanţelor.

UPDATE 14:00

Deciza politică de reducere a TVA la pâine va fi luată până la sfârşitul lunii aprilie, chiar dacă de mulţi ani funcţionari şi economişti din ministerul Finanţelor spun că măsura ar aduce prejudicii bugetului de stat, a menţionat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, conform surselor de presă.

UPDATE 13:25

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, afirmă că taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la pâine începând cu luna iulie, conform proiectului anunţat anterior de Guvern.

Documentul în care se arată că nu există venituri de compensare pentru o astfel de măsură este probabil "o notă internă", a menţionat acesta, conform surselor de presă.

...

Reducerea TVA la pâine ar genera un impact bugetar negativ semnificativ şi trebuie găsite, pe termen scurt, alte surse de venit care să compenseze pierderea imediată, surse care nu pot fi asigurate în prezent.

Identificarea altor surse de venit care să compenseze sumele neîncasate ca urmare a unei astfel de reduceri a cotei de TVA este necesară pentru a menţine echilibrul bugetar şi ţinta de deficit asumată cu instituţiile financiare internaţionale, arată Ministerul Finanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb