URBANIŞTII Investiţiile imobiliare, blocate de Ordonanţa de Urgenţă nr. 7/2011

Ziarul BURSA #Companii #Administraţie / 5 aprilie 2011

Blocarea unor investiţii imobiliare importante, atât publice cât şi private, anunţate pentru 2011, precum şi blocarea proiectelor dezvoltate pe Fonduri Europene, care necesită documentaţie de urbanism, sunt câteva din efectele imediate pe care le va produce aplicarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 7/2011, care modifică Legea Urbanismului, a precizat luni Daniel Cărămidă, arhitect-şef la Primăria sectorului IV din Capitală. "Conform reglementărilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 7/2011, primăriile sunt cele care să efectueze Planurile de Urbanism Zonal (PUZ), din banii tuturor contribuabililor, bani pe care oricum nu îi avem în buget, sau pe care oricum trebuie să îi folosim pentru lucrări de canalizare şi drumuri. Aplicarea acestei Ordonanţe face ca sute de dosare ale cetăţenilor care vor să-şi repare şi să-şi consolideze casele să rămână blocate o lungă perioadă, la fel ca şi investiţiile mici, în grădiniţe sau clinici particulare. Conform noilor reglementări, toate PUZ-urile trebuie aprobate de Comisia de Urbanism şi, ulterior, finanţate de primării", a spus Daniel Cărămidă.

În condiţiile în care Capitala are un Plan General de Urbanism depăşit de situaţia reală din teren, care trebuie reactualizat şi pentru care se vor cheltui circa 35 de milioane de lei, urbaniştii apreciază că majoritatea investiţiilor, cu excepţia celor foarte mari, vor fi blocate.

"România are nevoie de cât mai multe investiţii, sectorul construcţiilor, al dezvoltărilor imobiliare, de orice tip, de la rezidenţial la industrial, fiind vitale în această perioadă de criză. Pentru aceasta, avem nevoie de o legis-laţie coerentă, unitară la nivel naţional, care să sprijine atragerea de inves-tiţii", a spus Ioan Bejan, consultantul Institutului pentru Real Estate şi Construcţii din Viena, reprezentant al Asociaţiei Europene a Proprietarilor de Clădiri. Reprezentanţii urbaniştilor cred că Ordonanţa de Urgenţă nr. 7/2011 care modifică Legea Urbanismului încalcă multe din drepturile prevăzute în Constituţie şi au cerut Parlamentului amendarea ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb