URMĂRI ALE EŞECULUI OFERTEI PUBLICE "PETROM" Directorul general BVB Valentin Ionescu, sancţionat de Consiliul Bursei

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2011

Directorul general BVB Valentin Ionescu, sancţionat de Consiliul Bursei

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) l-a sancţionat cu "Avertisment" pe directorul general al BVB, domnul Valentin Ionescu, ţinându-l responsabil pentru o listă de erori, în împrejurarea Ofertei publice de acţiuni "Petrom" care a eşuat, derulată între 11-22 iunie.

Consiliul Bursei a considerat impropriu "Protocolul" de colaborare încheiat între BVB şi Consorţiul de intermediari ai Ofertei, condus de banca "Renaissance" şi i-a reproşat directorului general că l-a semnat, fără să se consulte cu Consiliul.

Membrii Consiliului Bursei au fost nemulţumiţi de vizibilitatea redusă a directorului general BVB în promovarea Ofertei, reproşându-i că nu a atras atenţia intermediarului asupra necesităţii acordării unui discount pentru asigurarea succesului vânzării, un avertisment care, în opinia Consiliului, ar fi trebuit lansat şi în presă.

În felul acesta, Consiliul Bursei adoptă, în sfârşit, o poziţie faţă de ceea ce ziarul BURSA a numit "neregularitatea" Ofertei "Petrom".

Implicit, răspunde întrebărilor pe care Redacţia BURSA i le-a adresat, oficial, la trei zile de la startul Ofertei.

Cu toate că acest răspuns implicit confirmă opiniile exprimate de ziarul BURSA, care a considerat că Oferta se abate de la normele pieţei, cu complicitatea CNVM şi a BVB, el vine prea târziu.

Un răspuns nejustificat de târziu, dovedind că însuşi Consiliul Bursei are partea sa de vină.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. ma intreb oare dl bota de la romcapital cum a votat ... s-a abtinut sau a fost pentru sanctiune?

    1. Botta a inceput sa semene cu Farmache " dupa caz". Din pacate pentru el nu se implica deloc, tace malc si atat. mare pacat

    In august urmeaza evaluarea. Draga CA ce are pe lista la "facute" dl.Ionescu? Credeti-ma ca lista lui este goala, cu exceptia desigur a concedieriilor masive adica 2 negri mititei au ramas si a angajarilor mtot masive si cu "pile" puternice. Sa nu uit desigur de mocheta, zugravit, IT, si marele turneu sportiv. Trebuie sa fim in randul lumii.

    Daca acest baiat este cel mai bun produs al Scolii de brokeri din Romania, atunci nu trebuie sa ne mire mai nimic.Nici ca investitorii nostri pleaca afara nici ca FP se duce la Varsovia, nici ca Treichel devine nervos cand aude de listarea BCR in Romania.

    fata de il asteapta pe dl.Ionescu, acest avertisment este nimic.

    1. " Membrii Consiliului Bursei au fost nemulţumiţi de vizibilitatea redusă a directorului general BVB în promovarea Ofertei, reproşându-i că nu a atras atenţia intermediarului asupra necesităţii acordării unui discount pentru asigurarea succesului vânzării, un avertisment care, în opinia Consiliului, ar fi trebuit lansat şi în presă.

      " Nu zau! Da cand l-ati pus in functie la ce va-ti gandit? Sau cand a facut campanie publicitara cu Chirila voi unde erati? Toate cheltuielile facute fara sens, in loc sa aduceti un om pregatit pentru a fi adevarat manager, cine este de vina? Un papitoi sau voi? 

    Asteptam si cateva demisii, destituiri, etc. mai pe la guvern, mai pe la intermediari, de ce nu si prin consiliul BVB dupa, poate cel mai mare esec din istoria pietei de capital din Romania!

    E bine ca cel putin l-au gasit pe acarul Paun... 

    1. Ar fi tare bine dar putin probabil. Dar ne vom multumim cu dl.Ionescu

    În felul acesta, Consiliul Bursei adoptă, în sfârşit, o poziţie faţă de ceea ce ziarul BURSA a numit "neregularitatea" Ofertei "Petrom".

    Dar consiliul unde era in timpul ofertei?Doar Siminel a criticat oferta in timpul ofertei.Era singurul care nu plecase in concediu,pe timpul ofertei?

    1. Numai cu Siminel nu se face primavara. Cand a fost ales CA-ul nu-l dorea nimeni in Comitet tocmai ca se cunoaste profesionalismul si seriozitatea lui. lui FS nu-i place deloc asta. Adora genul lui Ionescu de buni executanti dar fara minte. Ce va face acum la evaluarea lui. Stiu insa ca cei din Bursa fac zilnic matanii sa scape de el. Cum sa dezvolti oBursa cu un asa individ? Insa cei din CA stiau de "prestatiile" lui si totusi a avut 7 voturi, cine plateste pentru statul pe loc al Bursei timp de un an?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb