Ursache, ASF: "Regulamentul privind desfiinţarea pieţei Rasdaq va fi modificat de câte ori va fi necesar"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 decembrie 2014

Ursache, ASF: "Regulamentul privind desfiinţarea pieţei Rasdaq va fi modificat de câte ori va fi necesar"

Regulamentul de aplicare a Legii 151, privind închiderea pieţei bursiere Rasdaq, va fi modificat şi completat ori de câte ori va fi necesar, pentru a se ajunge la formula optimă pentru investitori, a declarat, ieri, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mircea Ursache.

"Este ca o cutumă pentru mine de a completa acest regulament, ori de câte ori este nevoie. ASF a emis acest regulament de aplicare a legii, iar acesta va fi modificat şi completat, în funcţie de propunerile investitorilor, până vom avea forma optimă. Eu cred că multe societăţi îşi vor găsi, după o analiză serioasă, locul pe piaţa reglementată a BVB", a spus Ursache, citat de Agerpres.

Brokerii apreciază că un număr de aproximativ 20 de societăţi ar putea intra pe BVB, după desfiinţarea pieţei Rasdaq, începând cu 27 octombrie 2015.

Ursache a amintit că ţara noastră a fost în situaţia de a intra în procedura de infringement din partea Comisiei Europene, cu amenzi zilnice de 30.000 de euro, din cauza pieţei nereglementate Rasdaq, care genera permanent divergenţe majore în piaţă.

Potrivit vicepreşedintelui ASF, România a evitat procedura de infringement, prin adoptarea Legii 151, prin care s-a decis închiderea pieţei Rasdaq: "Sunt amenzi foarte dure pe care Comisia Europeană le practică atunci când un stat intră în infringement. Există două etape. Procedura de pre-infringement, în care eşti atenţionat cu privire la ceea ce trebuie îndeplinit, după care treci în procedura de infringement. La noi se intrase deja în etapa a doua a procedurii de infringement. Aceasta era un semnal foarte prost pentru piaţă, pentru mediul de afaceri".

Legea 151/2014 prevede că activitatea pieţei Rasdaq şi a pieţei valorilor mobiliare necotate încetează de drept la 12 luni de la intrarea în vigoare a legii, astfel că emitenţii trebuie să decidă, în adunări generale, în următoarele luni dacă se vor muta pe piaţa reglementată, pe sistemul alternativ de tranzacţionare sau dacă se delistează.

Emitenţii au găsit o serie de lacune în legea de desfiinţare a pieţei Rasdaq, astfel că o bună parte dintre ei se regăsesc în situaţii care nu sunt prevăzute de actul legislativ, potrivit opiniilor exprimate în cadrul dezbaterilor cu această temă.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Care investitori, repet? Pe ce lume se afla oamenii acestia? De ce D-zeu sunt ei platiti, pentru o piata asa de mica in Romania? 10 mil.euro/zi? Nici o dezvoltare economica avand la baza banii atrasi de pe piata de capital? Insolventele erodand complet averile investitorilor vechi, actuali si punand pe fuga pe cei potentiali? Societatile de brokeraj disparute sau ale unuia sau altuia care nu mai face nimic pe nicaieri? O piata care ajuta numai piramida conducerii SIF-urilor sa-si bage in buzunar lichidizarea acelei treimi din averea nationala care li s-a dat in administrare? Doamne ce-a ajuns si piata asta... Ce pacat, cu toti ofiterii astia de mucava, lipsiti de patriotism, de mandrie si de intelepciune... stale-ar in gat averile facute in acesti 20 de ani.

    1. toma tu, cel care - unicul - "ai bagat toate degetele in ranI", tu nu vezi ca totul e: ZADARNIC = DESERTACIUNE ????

      toti ofiterii ..... EPRUBETII francmasonice = niste simpli CERSETORI ...... chiar daca s-au asezat primii la coada = in randul ...... Satanei ! Calugaria = Sihastria e CALEA ..... iar nu IN_REGIMENTAREA.

      Bogatia nu te face mai destept, deoarece: inteligenta nu poate fi cumparata = nu are echivalent.

      halal tara, dar si lume, aceea in care orice forma de trafic este asimilabil schimbului = pietii = comertului. cum loja = academia dreaq`: sa ajungi ca sa oficializezi traficul de persoane, de droguri, etc., ca fiind factori contributori la: CRESTEREA ECONOMICA????

      baloanele vor fi din ce in ce mai mici, pana la extinctie, deoarece nimeni nu mai stie secretul fabricarii materialelor din care au fost realizate baloanele, si de aceea doar le re_cileaza pana la ..... REFUZ.

      ce baiat destept a fost Isus Cristos asta .... ca daca era prost, ar fi fost gratiat.

      atentie "pulime" = vulgule ! ca "coimea" = academia va defineste noi si noi dimensiuni, astfel incat: sa nu va mai puteti intoarce IN TIMP acolo de unde ati plecat ...... adica, cu scopul = misiunea: sa va rataciti = ALIENATI nu doar de restul lumii, ci pana si de voi insiva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb