Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie în domeniul industriei de apărare în trei săptămâni şi va deschide, de asemenea, un birou de inovare în domeniul apărării în Ucraina, a declarat sâmbătă preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, informează news.ro.
"Europa trebuie să-şi dezvolte baza industrială... Sunt un transatlantistă convinsă şi, în acelaşi timp, trebuie să construim o Europă puternică şi asta merge mână în mână", a declarat von der Leyen într-un panel la Conferinţa de Securitate de la Munchen.
Ea a spus că propunerea urmăreşte să crească cheltuielile pentru apărare, "să se cheltuie mai bine" cu achiziţii comune şi acorduri, pentru a oferi predictibilitate industriei şi o mai bună interoperabilitate între forţele armate europene şi să concentreze cheltuielile în Europa pentru a menţine "locuri de muncă bune" pentru contribuabilii care suportă costurile.
Ea a adăugat că Ucraina trebuie să fie integrată în programele de apărare ale Europei, deoarece Rusia "depăşeşte Ucraina" cu soldaţi şi "aruncă în luptă arme rapide şi murdare produse în Coreea de Nord şi Iran".
În ceea ce priveşte ajutorul financiar, von der Leyen a spus că este în interesul Statelor Unite să adopte un proiect de lege - în prezent blocat în Congres - pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei, deoarece măsura este simbolică pentru democraţiile care se opun autocraţilor.
"Nu este vorba doar de războiul Rusiei în Ucraina şi de încercările lui Putin de a destabiliza democraţiile, ci de toţi ceilalţi adversari autocraţi pe care îi urmărim foarte îndeaproape..., dacă democraţiile sunt unite, sunt hotărâte, dau dovadă de hotărâre".
Ea a mai spus că, dacă va fi realesă în funcţia de şef al executivului Uniunii Europene, va crea noul post de comisar pentru Apărare.
În februarie, UE a fost de acord să ofere Ucrainei un nou pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani, pe lângă cele 88 de miliarde de euro deja cheltuite de când Rusia a lansat invazia sa pe scară largă în Ucraina, în februarie 2022.
"Este o chestiune de prevalenţă a democraţiilor la nivel global?" spuse von der Leyen.
1. Mda
(mesaj trimis de Oarecare în data de 17.02.2024, 15:03)
Regina von der Pfizer vrea acum și achiziții comune de armament.
Normal, după ce și-a exersat mâna cu contractele de zeamă vax care a inundat UE.
Culmea, mai visează la un nou mandat după ce a făcut totul praf.
Și ce o mai fi și biroul ăsta din Ucraina de inovare în domeniul apărării, cu ce s-ar ocupa, nu ne explică.
Poate o să downloadeze o variantă updatata a gospodinelor patrioate care doboară drone rusești cu borcane de murături.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.02.2024, 15:12)
Devenim in curind , asa cum am anticipat inca de acum 34 de ani si o mare putere militara ce nu se mai sperie de nimeni si de nimic .Europa unita impreuna cu aliatii ei pot acum sa se inarmeze .Germania si Japonia devin si ele puteri militare ceea ce pina acum era de neacceptat .Mandatul doamnei Ursula devine unul de exceptie si va ramine in istorie ca o piatra de hotar .Drumul este deschis .Imperiul se reface .
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.02.2024, 16:57)
Amice,bine ca te ascunzi in anonimat.daca te duce cerebelul sa spui ca EU a devenit sau va deveni o mare si unita putere militara te inseli amarnic.EU e o organizatie in care mai multe puteri trag patura pe asternutul lor..Cei mari mai mult cei mici si saraci ,putintel,cate un strop.Si toata puterea ei sta si va sta in a astepta in spatele ,marelui licurici care,va promite,cu conditii corespunzatoare,protectie.Nici o data nu va fi putere atunci cand ea trebuie exercitata de multi cu prioritati diferite.Uite,de 30 de ani nu e cu nimic mai puternica,mai ascultata , mai temuta,Din contra,trebuie condusa de afara de marele protector(sa nu spun mai mult)DOAMNE CE VISE AI,sau ai scris dupa indicatiile primite,
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.02.2024, 17:13)
Rusnacule, lasa tata, ce devenim sau nu noi.
Spune-ne de Brics, ce se mai aude?
Moneda Bricsului care este? Tot Yuanul?
Rusia tot intarita iese din sanctiuni?
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Ionut în data de 18.02.2024, 07:49)
Exista o realitate obiectiva si una subiectiva,onirica.tu in care crezi ca traiesti?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.02.2024, 19:03)
Dorinela ,mai vrea ceva profit si din inarmare si razboiul proxy,
ca banutii din vaccinul anti Co-vid e pe terminate,
din cauza inflatiei din EU