URSULA VON DER LEYEN: "Dacă găsim solidaritatea necesară, Putin va eşua, iar Ucraina şi Europa vor izbândi"

F.D.
Internaţional / 14 septembrie 2022

"Dacă găsim solidaritatea necesară, Putin va eşua, iar Ucraina şi Europa vor izbândi"

Dacă găsim solidaritatea necesară Putin va eşua, iar Ucraina şi Europa vor izbândi, a spus preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, astăzi, în cadrul discursului ei privind starea Uniunii Europene susţinut în plenul PE reunit la Strasbourg, relatează Agerpres.

"Acest Parlament nu a dezbătut niciodată starea Uniunii în stare de război pe teritoriul european. Ne amintim acea dimineaţă fatidică de 24 februarie când europenii s-au trezit în război. După acea zi, un întreg continent s-a ridicat în solidaritate. Străzile noastre s-au umplut de steaguri europene, şcolile noastre s-au umplut de copii ucraineni", a spus şefa executivului UE în discursul său.

Ea a precizat că din acel moment UE s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

"Imediat ce trupele ruseşti au trecut frontiera Ucrainei, răspunsul nostru a fost puternic, hotărât şi imediat, şi cred că putem fi mândri de acest lucru. Am reuşit să regăsim puterea interioară a Europei şi vom avea nevoie de ea, pentru că timpurile care ne stau în faţă nu sunt uşoare. Miza este foarte mare, nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă şi întreaga lume. Vom fi încercaţi de cei care vor să exploateze orice fel de diviziune între noi. E un război în energie, în economie, împotriva viitorului nostru, e vorba de autocraţia care se luptă cu democraţia. Dacă găsim solidaritatea necesară, Putin va eşua, iar Ucraina şi Europa vor izbândi", a subliniat preşedinta CE.

"Astăzi, curajul are un nume. Acest nume este Ucraina. Curajul are un chip. Acest chip este cel al tuturor bărbaţilor şi femeilor din Ucraina care rezistă în faţa Rusiei", a mai spus ea.

"Îmi amintesc momentul în care Olena Zelenska s-a adunat împreună cu părinţii copiilor ucişi în Ucraina. Am văzut-o pe prima doamnă conducând acest cortegiu de părinţi îndureraţi, care au agăţat clopoţei pe crengile copacilor. (...) Draga mea Olena Zelenska, a fost nevoie de curaj pentru a rezista cruzimii lui Putin, dar aţi rezistat, s-a ridicat o naţiune de eroi", a mai spus Von der Leyen.

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, asistă în hemiciclul de la Strasbourg la discursul anual privind starea Uniunii Europene susţinut de Ursula von der Leyen, primul de la declanşarea războiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022. Zelenska a fost aplaudată în picioare de eurodeputaţi, în frunte cu preşedinta Roberta Metsola.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Traducere: dacă îi sare în cap lui Putin poporul lui înfometat înainte să ne sară ai noștri nouă sperăm că noi și deep-statul american să punem mâna pe resursele vaste al Rusiei.

    1. Asta e pariul lor de tip "all-in".

    Toti aurarii, unitiva impotriva Ursulei!

    1. De unde invidia asta pe aurari? Sa inteleg ca esti ursar, rudar sau lingurar?

    1. sa ne spui care este stadiul dosarului de coruptie Pfizer in care esti implicata 2. care este adevaratul motiv al acestei indarjiri impotriva rusiei si a lui putin si al dragostei fortate cu care- i sufocati pe ucraineni .

    Hauristi din toate tarile, uniti-va! Folositi termeni ca fascism, neo-marxism frig, iarna, revolutie, muritor de foame, nuclear si altele, chit ca nu aveti un control narativ! Semnat ala micu care respira greu - Putin

    1. Esti6 dus cu pluta baiete

    Babeta malai viseaza, doar ca, tot dezastrul se rasfrange pe pielea cetatenilor europeni!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb