URSULA VON DER LEYEN: "Importurile de gaze din Rusia au scăzut de la 40% anul trecut la nivel european, la 9% anul acesta"

S.B.
Internaţional / 14 septembrie 2022

"Importurile de gaze din Rusia au scăzut de la 40% anul trecut la nivel european, la 9% anul acesta"

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, anunţă că importurile de gaze din Rusia au scăzut de la 40% anul trecut la nivel european, la 9% anul acesta.

"Am tras o învăţătură cel puţin de pe urma acestui război: ar fi trebuit să să îi ascultăm pe cei care îl cunosc pe Putin. Pe Anna Politkovskaia, spre exemplu şi pe toţi jurnaliştii ruşi care au dat în vileag crimele şi care au plătit pentru asta cu preţul vieţii. Trebuia să-i ascultăm pe prietenii din Ucraina, Moldova, Georgia şi pe membrii opoziţiei din Belarus. Ar fi trebuit să ascultăm vocile care s-au ridicat în Uniunea Europeană, în Polonia, statele baltice şi în Europa centrală şi de est. De-a lungul anilor, toţi ne-au avertizat că Putin nu se va opri şi au luat măsuri în consecinţă. Prietenii noştri din statele baltice au depus eforturi pentru a pune capăt dependenţei faţă de Rusia. Au investit masiv în surse regenerabile de energie, în terminale de gaz natural lichefiat. Sigur că toate acestea au costat, dar dependenţa faţă de hidrocarburile din Rusia însemnă un preţ şi mai usturător de plătit. Deci trebuie să ne dezbărăm de această dependenţă peste tot în Europa", a afirmat preşedintele CE.

Aceasta anunţă că UE este la 80% din capacitatea de depozitare, subliniind că "nu este suficient" şi că UE se va baza pe furnizori de gaz precum SUA, Norvegia sau Algeria.

"Anul trecut, gazul rusesc a reprezentat 40% din importurile de gaz în Europa. Astăzi, am ajuns doar la 9%, însă constatăm şi că Rusia manipulează în mod activ piaţa noastră a energiei, preferă să risipească gazul, să-l ardă decât să-l trimită pe continentul european. Această piaţă nu mai funcţionează, deci", adaugă preşedinta Comisiei.

Ea a subliniat că e nevoie de reducerea cererii de energie în general şi mai ales în orele de vârf.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. VEDETI , CE FIINTA MONSTRUOASA , PERVERSA SI RAFINATA ESTE FEMEIA ASTA ???????? PE DE O PARTE , DORESTE DISTRUGEREA RUSIEI , SA BUCURA DE ORICE RAU DE CARE POT SA AIBE PARTE RUSII , POPORUL RUS !!!!!!!!!!!!! PE DE ALTA PARTE , VREA IN MOD VICLEAN , CA ''''''' RUSII , SA FACA BINE SA TRIMITA EUROPEI , GAZE CAT DE MULTE , SI CAT MAI IEFTINE , DACA SE POATE ''''''''!!!!!!!!!!!!!!! SE VAITA , CA ''''''' AU SCAZUT IMPORTURILE DIN RUSIA PRIN CONDUCTE , CU - 40 % '''''''''. TU , ESTI SANATOASA LA CAP , MACAR 1 % ??????????? TU , A-TI DAI MACAR SEAMA , CE PALAVRAGESTI AICEA ??????????? DAI CU CUTITUL , SI IN SCHIMB , VREI SA T-I SE SARUTE MANA ????????? PAI , S-AU GASIT ISTETII CU PROSTII ???????????? S-AU CUM ???????? STIU , STIE TOATA OMENIREA CA PUTIN E UN TAMPIT , DAR , TOTODATA , E SI UN OM FOARTE BUN LA INIMA CU OCCIDENTUL CARE AL URASTE !!!!!!!!!!!!!!!! FALSITATEA ASTA , ESTE LUCRUL PE CARE EU PERSONAL , AL URASC LA AMERICANO - OCCIDENTALI !!!!!!!!!!!!! BAI : TE-AI DECLARAT DUSMANUL MEU ??? ALIMENTEZI INAMICUL MEU , CU TOT FELUL DE ARME SI MUNITII , CA EL SA MA OMOARE ?????????? FA ASTA PANA LA CAPAT !!!!!!!!!!!!! SI , DE CE NU ??? DECLARA RAZBOI RUSIEI , IN MOD OFICIAL !!!!!!!!!! N-O FACE PE ASCUNS , SI IN MOD MARSAV !!!!!!!!!!!!!! EU , DACA ERAM IN LOCUL LUI PUTIN , INCA DIN LUNILE MARTIE - APRILIE , OPREAM DEFINITIV GAZUL SI PETROLUL CATRE TARILE DUSMANE , SI TAIAM , PUR SI SIMPLU , TEVILE !!!!!!!!!!!!!!!! DA , LE RETEZAM CU FLEXURILE !!!!!!!!!!!!!!!!! CE VA INTERESEAZA PE VOI DE O RAFUIALA INTRE 2 POPOARE INAMICE ROMANIEI ??????????? CE VA BAGATI VOI ???????????? V-ATI TICNIT ?????????? CE NAIBA , SE INTAMPLA CU VOI ???????????? AAAAAAAAA , SANTETI INVIDIOSI ???????? DE CE ??? CA RUSIA ESTE PE PRIMELE LOCURI DIN LUME , LA PRODUCTIA DE PETROL , GAZE NATURALE , AUR , DIAMANTE , URANIU , CEREALE , PIETRE PRETIOASE SI SEMI - PRETIOASE , etc , etc , etc ???????????? EU , INTELEG SI URA LUI BIDEN , SI URA URSULEI - NU STIU CUM , SI URA INDIVIDULUI ALA , NEPIEPTANAT IN CAP AL MARII BRITANII , SI URA CELOR 3 - 4 INDIVIZI CARE CONDUC ACUM GERMANIA .............. PRACTIC , SE SUFOCA DE ATATA INVIDIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ASTA E ADEVARUL , SI NU ALTUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DE ASTA , FAC CE FAC , SI VOR SA-SI CONDAMNE LA NEAJUNSURI SI FRIG , PROPRIILE POPOARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DE CE ???????? DE INVIDIE , SI URA NEPUTINCIOASA !!!!!!!!!!!!!!!!! ASTIA AU , SI NOI NU !!!!!!!!!!!! S-AU , EI AU , SI NOI NU PREA !!!!!!!!!! S-AU : ASTIA AU , SI NOI , PREA PUTIN !!!!!!!!!!!!!!! DAI NAIBII , SA-I PEDEPSIM !!!!!!!!!!!!!!!!! DAR DE FAPT : CINE PEDEPSESTE , PE CINE ??????????????????????

    1. Iar nu ti-ai luat medicamentele...

    URSULA VON DER LEYEN:

    "Importurile de gaze din Rusia au scăzut de la 40% anul trecut la nivel european, la 9% anul acesta". 

    Aș fi în stare să fac un pariu. 

    Pentru cei 9% plătim cam cât plăteam pentru 40% gaz rusesc de anul trecut. 

    UE pierde în oricare variantă. Mă refer la costuri, producție, economie, nivel de trai.

    Mai exact omul de rând din UE. "Elitele" sunt bine merci. Și când zic "Elitele" nu mă refer la capacitatea intelectuală. 

    Succes după succes. Felicitări pentru minunatele realizări!

    "constatăm şi că Rusia manipulează în mod activ piaţa noastră a energiei, preferă să risipească gazul, să-l ardă decât să-l trimită pe continentul european"

    Băă! Ăștia-s tâmpiți? Eu credeam că doar noi avem politicieni cretini. 

    Pai sancționezi rusul trăind gazul și apoi te plângi că nu-ți da gaz? Doaaamnee ferească...  

    1. Doar rusii au taiat gazul, Europa l-ar fi primit in continuare. Doar la petrol au interzis importurile. La gaz, au incercat sa scade dependenta de gazul rusesc dar nu l-au interzis.

      Dar esti prea putinisto-aurar ca sa spui adevarul!

      Minciuna e in firea voastra. 

      Foarte bine punctat...

      4.1. mi'a clonat pseudonimul.

      tu ai fi zis ca europenii au taiat si gazul?

      Nu merge securila cum crezi tu. Adică te numesc criminal de război, îți dau un pumn și apoi mai am pretenții să facem business.

      Cum să iei gaz de la criminalul de război și apoi s-o arzi indignat împotriva lui? 

      Dacă îi tai petrolul așteaptă-te să ți se taie gazul și nu te mai lamenta că nu-ți da criminalul gaz. Fii intransigent! Pentru libertate vorba aia...  

    Conducătorii supremi UE, nevotați de nimeni, iau decizii ce nu sunt în interesul populației.

    1. Asta e acelasi punctaj pe care il aveau trolii pe vremea Brexitului. Noroc ca au troli proşti :=)

    Felicitari, foarte bine ati facut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb