Organizaţia Atlantic Council acordă anual Premiile Cetăţeanul Global (Global Citizen Awards) în săptămâna în care este convocată Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la New York.
Premiile "subliniază misiunea globală semnificativ extinsă a organizaţiei noastre şi salută o gamă largă de cetăţeni globali, de la şefi de stat la artişti de renume mondial", iar "prin recunoaşterea realizărilor lor, îi încurajăm şi pe alţii să le imite eforturile pentru a îmbunătăţi starea lumii".
Cele cinci personalităţi globale care au primit premiul Global Citizen de la Atlantic Council în acest an sunt Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelensky, Cancelarul Germaniei Olaf Scholz, Premierul Japoniei Fumio Kishida, Secretarul Trezoreriei SUA Janet Yellen şi Victor L.L. Chu, director general al companiei First Eastern Investment Group şi co-fondator al Global Citizen Awards.
Alte personalităţi globale au făcut scurte prezentări ale celor care au primit premiile. Preşedintele Ucrainei a fost prezentat de John Rogers, preşedintele Consiliului Atlantic, cancelarul Olaf Scholz de Dr. Nkozi Okonjo-Iweala, director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, premierul Kishida de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, Secretarul Trezoreriei Yellen de Chrystia Freeland, vice-premier şi ministru de finanţe al Canadei, iar Victor Chu de Klaus Schwab, preşedintele Forumului Economic Mondial.
După ce l-a numit "aliat şi prieten", preşedintele Comisiei Europene a lăudat curajul şi calităţile de lider ale premierului japonez, demonstrate de vizitarea localităţii Bucea din Ucraina, despre care a subliniat că reprezintă "un simbol al brutalităţii Rusiei şi al rezistenţei Ucrainei", în condiţiile în care "trupele ruseşti au lăsat o dâră de sânge, moarte şi distrugere şi au executat cu sânge rece zeci de civili, într-una dintre cele mai grave crime de război de la începutul războiului brutal al Rusiei".
Ursula von der Leyen a amintit un proverb japonez în faţa invitaţilor, "explorează trecutul pentru a învăţa lucruri noi", şi a precizat că premierul Kishida i-a arătat semnificaţia proverbului în timpul summitului G7 de anul trecut din Japonia, în timpul vizitei organizate în oraşul său natal, Hiroshima.
"Multe dintre rudele dumneavoastră şi-au pierdut viaţa atunci când bomba atomică a ras Hiroshima de pe faţa pământului. Aţi crescut cu poveştile supravieţuitorilor. Şi aţi dorit ca noi să ascultăm aceleaşi poveşti, să înfruntăm trecutul şi să învăţăm ceva despre viitor", a subliniat preşedintele Comisiei Europene, iar apoi Ursula von der Leyen a declarat că "a fost un început de G7 care a dat de gândit şi pe care nu îl voi uita, mai ales într-un moment în care Rusia ameninţă să folosească din nou armele nucleare".
Preşedintele CE a mai accentuat faptul că "fiind singura ţară care a suferit de pe urma bombardamentelor atomice, aţi făcut ca întreaga lume să vă asculte", iar astfel "zăngănitul săbiilor nucleare ale Rusiei au fost condamnate nu numai de partenerii noştri cu idei similare din G7, ci de întreaga lume", pe fondul "eforturilor dumneavoastră diplomatice, care au fost cruciale pentru a ajunge la acest rezultat".
Orice alt comentariu este de prisos.
După cum vor arăta cărţile de istorie care vor fi scrise de aici încolo, Rusia a folosit prima dată armele nucleare în 1945, când a lansat două bombe atomice asupra Japoniei. Numeroşi istorici susţin că lansarea celor două bombe, numite "Mаленький Mальчик" şi "Tолстяк", cu traducerea în engleză "Little Boy" şi "Fat Man", nu a mai avut implicaţii militare semnificative, ci doar în scop demonstrativ, acela de a induce teroare în rândul adversarilor.
Acum Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, avertizează întreaga lume că trebuie să oprească Rusia înainte să repete acest act barbar de distrugere în masă.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 22.09.2023, 12:15)
...
2. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 22.09.2023, 12:21)
...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2023, 12:24)
Un general american a propus utilizarea armelor nucleare in Razboiul din Vietnam, in anul 1968. nformatiile despre modul in care Statele Unite ar fi putut ajunge sa utilizeze arme nucleare in Vietnam, la 23 de ani dupa atacurile atomice de la Hiroshima si Nagasaki care au condus la capitularea Japoniei, sunt continute in cartea "Presedintii razboiului" ("Presidents of War"), scrisa de istoricul Michael Beschloss.
4. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 22.09.2023, 12:26)
...
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2023, 14:23)
Ursula mai bine ar cauta Sms-urile cu care a făcut contractele de miliarde de euro, cu firma Pfitzer, unde este angajat sotiorul,
pe banii din taxe și impozite a cetățenilor cinstiți din UE
5.1. Alte cautari (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de The Brute în data de 22.09.2023, 16:52)
Ar fi cele privind amanarea la calendele grecesti a reformei auditului financiar ca urmare a raportului plin cu inadvertente referitoare la cauzele intrarii in insolventa a firmei de plati online wirecard
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2023, 19:02)
La Consiliu Atlantic,cu ocazia decernarii premiilor,Ursula von der Leyen
a multumit premierului Japoniei sprijinul dat Ucrainei si a declarat ca Rusia
ameninţă să folosească din nou (???) armele nucleare,GAFA majora a ei fiindca
nu vorbesti de amenintare nucleara rusa in fata premierul Japoniei,a carei
tara a SUFERIT bombardarea atomica a americanilor !!!
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2023, 02:52)
Mare branza ! Doamna Ursula s-a exprimat gresit!In loc sa spuna ca Rusia iar ameninta ca v-a utiliza armele nucleare !Extraordinara greseala!
7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2023, 10:37)
Rusia poate ameninta cu arme nucleare,cand se razboieste cu 30 tari NATO,
dar USA e SINGURA tara,care a si folosit arma nucleara in Japonia !!!
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2023, 06:40)
rusia are pib si bursa in prabusire cotatie aur.
s c c r e t
8.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2023, 10:40)
Nu ar strica sa vizitezi un mare oras din Rusia,
sa vezi cat de "nasol" traiesc rusii
9. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2023, 06:51)
mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2023, 07:20)
hai bonjur…
au venit datele pe USA …
si a doua cocoasa a deomaderului speculativ Imobiliar a fost franta!
deci se lasa cu …. alunecare in fata…
si bondurile 10 minu 3 luni pe usa anuta asta!
PS: banci in faliment in fata!
s c c r e t
5.1. Se vede si pe DJIA (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2023, 09:15)
Se vede si pe DJIA... daca bagi un grafic lunar se vede clar prabusirea a celei de-a doua cocoasa !
Sunt curios cum se vor comporta TLV si BRD in saptamanile urmatoare.
5.2. Iar cu cobea? (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de Albert în data de 22.09.2023, 09:55)
Tlv și Brd vor urca, asta vor face.
5.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2023, 10:08)
Mie mi se pare ca sta sa ia former high, adica de ce ar merge in jos? avem inflatie, deci ce faci stai cu banii in banca la dobanda 5,5 si inflatie 10?
de la 1 oct se maresc salariile cu 10%, parca vad ca si pensiile de la 1 ianuarie =inflatie . n-ai cum sa stai cash pe termen lung in conditiile astea.
este crestere economica. in special companiile de utilitati merg bine la bursa, ceea ce iar arata ca oamenii se asteapta la cresterea inflatiei.
la americani la fel, dobanzile inca urca pt ca economia e inca destul de hot.
si pt s cret , la americani a scazut pretul mediu de vanzare la case cam cu 15% din 2022 pana azi, dar inainte , din 2020 pana in 2022 crescuse cu 48%!!!.
deci mai are de scazut pana ajunge la un trend normal de crestere.
poate in viitor sa vina o recesiune ceva, dar momenan, numai pt ca am avut un pull back de 2 luni in us nu stiu dc e semnificativ , gata vine crash ul.
azi: veniturile reale in usa sunt in crssh mode!
ele au avut varf in 2019 de stunci sunt in cadere.. de fel caderea veniturilor reale e lunga… are doua cocoase sau 1 cocoasa.. in functie de cat de scurt sau lung e ciclul de expansiune… ex in anii 80 spre 90 a avut o cocoasa (adica din minime in varf din varf in jos spre 93-94…) in anii 2000 a avut 2 cocoase ( adica din minime 94 in maxime 2000 cadere la nivel mai inalt in 2003 urcare iar in varf 2007 si crash isr pana in minime 2011-2012 la un nivel de baza din 96-98-99 in functie de regiuni).
Veniturile reale au o ciclitate cat ciclitatea de credit si somaj.
cu cat crdditul este maj intens cu atat somajul spre minime = duce la venit real explozie in sus pe consumarea deflatiei si spalarii nplurilor trecute… odata atins somajul pe minime de declanseaza i versarea randamentelor si se va sta pe consum in trepte putere de cumparare si rezerve de cash agonisit..
s c c r e t
10. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2023, 08:39)
....