Ursula von der Leyen susţine ideea unei reforme a tratatelor UE

G.D.
Internaţional / 14 septembrie 2022

Ursula von der Leyen susţine ideea unei reforme a tratatelor UE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat astăzi, la Strasbourg, favorabilă ideii reformării instituţiilor Uniunii Europene printr-o revizuire a tratatelor, lucru pe care, potrivit ei, cetăţenii europeni au arătat că îl doresc, relatează Reuters, conform Agerpres.

''În discursul de anul trecut privind starea Uniunii, am afirmat că aş dori ca Europa să semene mai mult cu aceşti tineri. Ar trebui să plasăm aspiraţiile lor în centrul tuturor acţiunilor noastre. Iar locul potrivit pentru aceasta sunt tratatele noastre fondatoare. Fiecare acţiune a Uniunii ar trebui să fie inspirată de un principiu simplu: acela de a nu prejudicia viitorul copiilor noştri, de a lăsa lumea un loc mai bun pentru generaţia următoare. Prin urmare, cred că a sosit momentul să consacrăm solidaritatea între generaţii în tratatele noastre. Este timpul să reînnoim promisiunea europeană'', a spus Ursula von der Leyen în discursul său anual privind starea UE, prezentat astăzi la Strasbourg în plenul Parlamentului European.

Reprezentanta executivului comunitar şi-a exprimat sprijinul pentru o convenţie europeană în vederea dezbaterii reformelor potenţiale, necesare în special dacă Uniunea Europeană continuă să se extindă. ''De asemenea, trebuie să îmbunătăţim modul nostru de a lucra şi de a lua decizii. Unii ar putea spune că nu este momentul potrivit. Dar dacă vrem cu adevărat să fim pregătiţi pentru lumea de mâine, trebuie să fim capabili să abordăm subiectele care contează cel mai mult pentru oameni. Şi dacă vrem cu adevărat o uniune mai extinsă, trebuie să vrem să facem şi reformele necesare. Aşa cum a solicitat Parlamentul, cred că este timpul pentru o convenţie europeană'', a subliniat şefa executivului comunitar.

În luna mai, 13 ţări membre, în special nordice şi est-europene, au anunţat că nu vor sprijini încercările ''premature'' de a lansa un proces de schimbare a tratatelor UE, atenţionând asupra riscurilor potenţiale.

''Avem deja o Europă care funcţionează. Nu trebuie să ne repezim în reforme instituţionale doar pentru a produce rezultate'', au indicat statele respective într-o declaraţie comună.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De fapt, prin acest demers, babeta asta sinistra vrea sa-si aroge puteri discretionare in toate domeniile, asupra statelor-Colonii din UE!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb