USH PRO BUSINESS: "Industria forestieră - sub lupa Comisiei Europene"

F.A.
Companii / 6 iulie 2018

Industria forestieră se află sub lupa Comisiei Europene pentru a trasa obiectivele strategice şi măsurile ce se impun la orizontul anilor 2030, arată un comunicat transmis de USH Pro Business.

Potrivit specialiştilor din sector, în acest moment sunt fundamentate mai multe orientări strategice care converg către ideea sustenabilităţii şi utilizării eficiente a fondului forestier european.

Costin Lianu, director general USH Pro Business, a declarat: "Este aproape cert că, în contextul confruntărilor globale pe valorificarea resurselor rare, competitivitatea industriei forestiere se va analiza şi judeca în alţi termeni decât aceia cu care ne-am obişnuit până în prezent. Accentul se va pune pe managementul sustenabil al fondului forestier şi pe integrarea acestor resurse în conceptul mai larg de bioeconomie şi economie circulară".

Potrivit specialiştilor, ţara noastră are un fond forestier care o situează pe locul 8 la nivelul UE, aflându-se sub media europeană de împădurire, întrucât acordă puţină importanţă aspectelor legate de managementul pădurilor, certificarea acestora, accesul la materia primă de calitate pentru industria mobilei ş.a.

Conform datelor oficiale citate de Asociaţia Forestierilor (ASFOR), suprafaţa împădurită a ţării noastre este de 27%, în timp ce media europeană este de 43%. Sursele citate spun că armonizarea intereselor micilor producători de lemn prelucrat primar, a proprietarilor de păduri sau a marilor concerne în domeniul care vizează profituri de piaţă imediate, cu cele de creare de noi lanţuri valorice sustenabile, şi urmărirea obiectivelor economico-sociale pe termen lung sunt deja pe agenda Comisiei Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb