USL vrea guvern tehnocrat şi alegeri parlamentare anticipate

Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2011

USL vrea guvern tehnocrat şi alegeri parlamentare anticipate

Traian Băsescu şi USL nu s-au înţeles în privinţa revizuirii Constituţiei

Uniunea Social - Liberală (USL) i-a propus, ieri, preşedintelui Traian Băsescu formarea unui guvern tehnocrat susţinut inclusiv de opoziţie şi declanşarea de alegeri parlamentare anticipate în noiembrie 2011, şeful statului replicând că acest lucru înseamnă împingerea ţării în instabilitate politică, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, i-a oferit preşedintelui un set de documente cu propunerile USL, afirmând: "Ştiţi foarte bine că nu putem pune în Cons-tituţie numărul de parlamentari, ci putem pune norme de reprezentare: câţi cetăţeni va reprezenta un parlamentar, pentru că populaţia este fluctuantă mai ales la nivelul UE". Ponta a adăugat: "Dar, cel mai important lucru, pe care l-aţi atins şi dumneavoastră, este că ne dorim să analizaţi înfiinţarea unui comitet economic anticriză cu un dialog tripartit între putere, opoziţie şi BNR. Suntem dis-puşi să sprijinim acest comitet şi chiar formarea unui guvern tehnocrat". Ponta a precizat că sarcinile acestui Executiv tehnocrat ar fi punerea în aplicare a măsurilor anticriză convenite în comun şi organizarea, în această toamnă, a alegerilor parlamentare, pe numărul de parlamentari de 320. "După care, noul Parlament, până pe 15 aprilie, să finalizeze procesul de revizuire a Constituţiei, iunclusiv procesul de reorganizare administrativ-teritorială şi la alegerile locale din 2012 să avem şi referendum", a adăugat Ponta.

Victor Ponta a precizat că termenul la care Guvernul de tehnocraţi ar urma să fie constituit este de 1 august, iar anticipatele ar trebui organizate până cel mai târziu în 30 noiembrie.

Însă, în opinia lui Traian Băsescu, propunerea USL este "să intrăm într-o criză politică, să declanşăm acum alegeri anticipate\".

Traian Băsescu a afirmat, ieri, de mai multe ori, că doreşte realizarea unui compromis cu opoziţia pentru reorganizarea administrativă. Liderul PSD, Victor Ponta, i-a răspus preşedintelui ţării că nu are ce compromisuri să facă cu USL. "N-aveţi ce compromisuri să faceţi cu noi. Dialog, da", a spus Victor Ponta.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, că, dacă România ar fi urmat propunerile liderilor din opoziţie, ţara noastră ar fi ajuns la un deficit de minus 14%, potrivit Agerpres.

"Aşa cum ştiţi, Guvernul, în parteneriat cu Preşedinţia, şi-a asumat în aceşti ani greutăţile procesului de reformare a statului şi de a reuşi să menţină România într-o stabilitate macroeconomică. Şi noi am reuşit acest lucru, cu greutăţile aferente procesului de reformă, indiferent de costurile electorale care au fost presupuse. Acest proces de reformare a statului nu poate fi lăsat fără a putea fi duse încă cel puţin două reforme, care ar putea aşeza România pe un temei sigur. Este vorba despre reforma Constituţiei, iniţiată de preşedintele României la propunerea Guvernului şi de procesul de reorganizare administrativ-teritorială a ţării", a declarat Emil Boc.

Liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, au plecat ieri, de la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, de la Palatul Cotroceni, după mai puţin de o jumătate de oră de discuţii, timp în care au avut loc mai multe schimburi de replici între preşedinţii PSD şi PNL şi şeful statului, conform Mediafax. Aceştia i-au prezentat preşedintelui Băsescu punctele de vedere ale USL asupra propunerilor de revizuire a Constituţiei şi de reorganizare administrativ-teritorială. USL crede că modificarea Legii fundamentale trebuie discutată în Parlamentul următor şi nu acceptă desfiinţarea judeţelor. În privinţa reorganizării teritoriale, liderii USL au apreciat că şeful statului, ca iniţiator al acestei teme, trebuie să "o oprească aici", întrucât ar avea "consecinţe dintre cele mai nefaste".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb