USR: CCR dă o nouă palmă românilor, ajutându-i pe parlamentari să-şi recapete privilegiile imorale

S.B.
Politică / 5 mai 2022

CCR dă o nouă palmă românilor, ajutându-i pe parlamentari să-şi recapete privilegiile imorale

USR a transmis că decizia de joi a CCR reprezintă o palmă pe obrazul românilor care, după o viaţă întreagă de muncă cinstită şi de contribuit la sistemul de pensii, de abia îşi duc traiul de azi pe mâine, informează news.ro.

Şi, totodată, decizia Curţii arată tuturor de ce vechile partide politice refuză cu obstinaţie să numească la Curtea Constituţională oameni profesionişti şi integri, preferând cozile de topor gata să răspundă oricând comenzilor venite de la centru, mai acuză USR. "Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea, Teodor Meleşcanu, Vasile Blaga, Dan Matei Agathon şi mulţi, mulţi alţii îşi recapătă privilegiile imorale, prin grija judecătorilor Curţii Constituţionale, unii beneficiari ei înşişi de pensii speciale", potrivit comunicatul de presă al partidului.

"Restauraţia privilegiaţilor, asta ne livrează azi Curtea Constituţională. Instanţa supremă consfinţeşte ceea ce românii simt în fiecare zi: clasa de şmecheri e mai egală decât noi, restul. Vom continua lupta împotriva pensiilor speciale cu toate mijloacele de care dispunem", a declarat Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR.

"Înainte de a pleca din fruntea CCR, preşedintele acesteia, fost parlamentar PSD, s-a străduit să găsească orice chichiţă pentru a declara neconstituţională eliminarea unei pensii speciale despre care aceeaşi CCR, în alte decizii, spune că poate fi eliminată. Acum înţelegem de ce PSD a insistat ca proiectul lor de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie cel adoptat, chiar dacă a fost depus câţiva ani după primul proiect al USR de eliminare a acestor privilegii. Noi, însă, vom redepune un proiect de lege pentru abrogarea pensiilor speciale în aşa fel încât CCR să nu îl poată declara neconstituţional. Să vedem dacă PSD va fi dispus să îl şi voteze, aşa cum au pretins că ar fi dispuşi să facă", a precizat şi deputatul USR Cristian Seidler.

Ani la rând, pensiile speciale - ale parlamentarilor, dar şi ale altor categorii - au fost apărate cu dinţii de PSD, PNL şi celelalte partide tradiţionale. În februarie anul trecut, la insistenţa USR, care a pus subiectul pensiilor speciale pe agenda publică, vechea clasă politică a fost nevoită să accepte măcar desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, mai indică sursa citată.

Acum, graţie CCR - instituţie puternic politizată, care a sabotat constant toate încercările de eliminare sau măcar impozitare a pensiilor speciale - parlamentarii îşi recapătă privilegiile şi îi vor sfida în continuare pe românii obişnuiţi, care au, după o viaţă de muncă, pensii mizere.

USR reaminteşte că printre judecătorii CCR care au decis soarta pensiilor speciale ale foştilor parlamentari se numără trei foşti parlamentari: Valer Dorneanu (PSD), preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache (ex-UNPR, ex-PSD) şi Varga Attila (UDMR).

USR aşteaptă publicarea motivării deciziei CCR pentru a vedea exact motivele pentru care a fost declarată neconstituţională legea adoptată de Parlament în 17 februarie 2021, mai ales că, la acel moment, Avocatul Poporului spunea că a analizat legea şi că nu a identificat vreun motiv de neconstituţionalitate.

"Până atunci, un lucru este însă foarte clar: pensiile speciale ale parlamentarilor vor face iar, lunar, în bugetul de stat o gaură de peste 1 milion de euro. Foştii parlamentari ajunşi la pensie vor încasa, din nou, pentru doar câţiva ani de mandat, câte 5-6.000 de lei pe lună. Cei care au prins mai multe mandate vor sări la 14-15.000 de lei pe lună. Asta în timp ce pensia medie în România este de doar 1.800 lei!", conchide comunicatul de presă al USR.

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate, au precizat surse din cadrul CCR pentru News.ro. Câteva zeci de foşti parlamentari au atacat în instanţă eliminarea acestor pensii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E prea vastă : are prea multe filtre care se dovedesc redundante . Exemple concrete : țară rămasă în urmă cu 100 de ani , etc ...

    & Gheorghe Iancu

    ,,Fostul Avocat al Poporului apără decizia CCR privind pensiile speciale: ”Nu ai cum să iei înapoi ceea ce s-a dat”” 

    Dacă, o astfel de motivare, precum aceea invocată de fostul avocatul poporului, ar putea fi folosită de avocați și în spețele de dobândire de foloase prin abuzuri în serviciu, chiar și la drepturi litigioase, titluri științifice obținute din plagiate, condamnați cu acuzații de corupție care au benficiat de acte normative ale guvernului și parlamentului, etc. ?

    Să avem încredere în jusțiție ?!....

    Orice om poate observa ca in general functionarii statului au venituri bunicele, case anl, vouchere vacanta, vouchere biciclete, indexari, libere, etc. La privat primesti doar ce iti ofera piata, nu merge piata nu castigi , nu ai siguranta locului de munca . Asta e relatia intre cetatenii tarii noastre.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb