USR cere explicaţii publice referitoare la accidentul în care a fost implicat ministrul Bode

J.P.
Politică / 2 septembrie 2020

USR cere explicaţii publice referitoare la accidentul în care a fost implicat ministrul Bode

USR cere clarificări cu privire la deplasarea în regim de urgenţă pe contrasens a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după ce acesta a fost implicat duminică într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş, conform Agerpres.

"USR atrage atenţia că accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ridică multe semne de întrebare şi cere clarificări cu privire la deplasarea în regim de urgenţă pe contrasens a ministrului. USR cere ministrului liberal Lucian Bode să explice public care era urgenţa de a se deplasa cu semnalizare acustică şi luminoasă pe drumurile publice şi dacă a respectat legea. USR reaminteşte accidentul tragic al poliţistului Bogdan Gigină, petrecut tocmai într-o situaţie abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgenţă", reiese dintr-un comunicat al Uniunii Salvaţi România.

USR consideră că este "inadmisibil" dacă tocmai ministrul Transporturilor "nu a respectat legea şi a încercat să scape de cozile interminabile" de pe drumul naţional Sibiu-Vâlcea-Piteşti, folosind "fără justificare" girofarul. Uniunea adaugă că utilizarea nejustificată a girofarului reprezintă "un sindrom al vechii clase politice" de care România trebuie să se elibereze.

"USR cere Poliţiei Române să anunţe ce verificări a făcut şi ce măsuri a dispus. Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale, DN7, în timp ce licitaţiile pentru Autostrada Sibiu-Piteşti nu fac progrese", se mai arată în comunicat.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Poliţia trebuie să verifice circumstanţele producerii accidentului rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi a precizat că demnitarul este în afara oricărui pericol după evaluarea stării sale de sănătate.

"N-am avut o discuţie cu domnul ministru, decât aceea că mi-a spus că a avut un accident. L-am întrebat dacă a fost la volan; mi-a spus că nu a fost la volan. L-am întrebat care e starea de sănătate şi era în curs de evaluare. Am înţeles că este în afara oricărui pericol. Aici trebuie Poliţia să verifice exact circumstanţele", a spus Ludovic Orban, la sediul PNL.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. daca era de la psd, se cerea demisia in secunda 2!! asa, de la pnl, viitorii parteneri de guvernare (probabil!!!), o ardem asa sa dam impresia ca cerem socoteala!

    Nu pot sa cred că după atâția ani și atatea evenimente, niste nesimțiți încă se folosesc de girofaruri și sirene. Timpul lor este mai prețios ca timpul nostru care stam că niște tâmpiți la rand pe DN-uri, intersecții, semafoare, etc.

    Nu pot să înțeleg cum de sunt lăsați toți țăranii ăștia să folosească abuziv girofarele și sirenele, toată noaptea auzi numai sirene, ziua vezi doar girofare și auzi sirene. In tara asta nu mai sunt oameni normali? Doar speciali? Cu pensii speciale? Cu girofare și sirene?  

    1. Cred că o demisie de bun simt era obligatorie.

      Înțeleg că nu conducea domnul ministrul Bode și că avea șofer de la SPP, însă era de bun simt sa îl tragă de mânecă și să îi spună că regulile de circulație sunt pentru toți.

      Nu a făcut acest gest minim, domnul Bode trebuia să își prezinte imediat demisia. Nu a făcut nici asta și ne dovedește că este la fel de îndrăgostit de putere, girofar, sirene, secretare și SPP-iste că toți ceilalți politicieni dâmbovițeni.  

    Daca era o misiune de urgență apăreau deja detaliile.

    Acum se încearcă acoperirea, uitarea incidentului.

    Din acest punct de vedere PSD, PNL același rahat: utilizarea abuzivă a puterii în interes propriu, mai grav e că nu există nici voința de a afla adevărul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb