USR - congres în toamnă, pentru alegerea noului preşedinte

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 15 martie 2022

Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR; Sursa foto: facebook.com/catalindrulausr

Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR; Sursa foto: facebook.com/catalindrulausr

USR va organiza la mijlocul toamnei un Congres extraordinar pentru alegerea preşedintelui plin al formaţiunii politice, funcţie rămasă vacantă după demisia de luna trecută a lui Dacian Cioloş.

"Am decis în Biroul Naţional de astăzi, ca Congresul pentru alegerea unui preşedinte plin la USR să fie în toamnă, în a doua jumătate a lunii octombrie. Nu am luat încă decizia dacă voi candida sau nu pentru şefia plină a partidului. Când voi lua decizia, voi anunţa", a declarat, ieri, Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR.

Congresul pentru alegerea noului preşedinte al USR are loc în urma demisiei lui Dacian Cioloş, în 7 februarie 2022, după ce majoritatea membrilor din Biroul Naţional al formaţiunii politice i-a respins proiectul de reformare a partidului. Imediat după demisie, conform statutului, interimatul funcţiei de preşedinte al USR a fost preluat de vicepreşedintele cu cel mai mare număr de voturi obţinute, Cătălin Drulă.

Amintim că în 1 octombrie 2021, în urma turului al II-lea de alegeri interne, membrii partidului l-au ales preşedinte al USR pe Dacian Cioloş, căruia i-au dat 19.603 voturi, adică 50,9% din totalul voturilor exprimate. Dan Barna s-a clasat al doilea cu 18.908, adică 49,1% din voturi. Anterior, în urma primului tur al alegerilor interne din USR-PLUS, încheiat în 23 septembrie, Dacian Cioloş s-a clasat tot pe primul loc cu 15.111 voturi - 46%, Dan Barna a avut 14.404 voturi - 43,9%, iar Irineu Darău s-a clasat pe locul al treilea cu 3300 de voturi - 10,1% şi a ieşit din cursă.

Alegerea ca preşedinte a lui Dacian Cioloş a fost validată în Congresul USR din 2 octombrie 2021, la care au participat 1200 delegaţi. Cu prilejul acelui Congres, actualul preşedinte interimar al USR, Cătălin Drulă a fost ales vicepreşedinte al partidului cu cel mai mare număr de voturi obţinute - 610, mai multe decât Dan Barna, care a fost votat ca vicepreşedinte de 592 delegaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb