USR îl cheamă pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Ora Guvernului, pe data de 8 octombrie

S.B.
Politică / 10 septembrie

USR îl cheamă pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Ora Guvernului, pe data de 8 octombrie

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, afirmă marţi că la 210 zile de la solicitarea publică a şefului Statului Major al Apărării de a modifica legislaţia pentru ca militarii români să poată doborî dronele care intră în spaţiul aerian al României, Ministerul Apărării nu a venit cu nicio propunere de modificare legislativă, informează news.ro.

USR îl cheamă pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Ora Guvernului, pe data de 8 octombrie, pentru a răspunde la mai multe întrebări cu privire la lipsa unor măsuri concrete pentru apărarea spaţiului aerian al României în faţa incursiunilor ruseşti.

USR precizează într-un comunicat că românii merită explicaţii cu privire la dronele ruseşti care se plimbă nestingherite în spaţiul aerian românesc.

"USR îl cheamă pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Ora Guvernului, pe data de 8 octombrie, pentru a răspunde la mai multe întrebări cu privire la lipsa unor măsuri concrete pentru apărarea spaţiului aerian al României în faţa incursiunilor ruseşti. La 210 zile de la solicitarea publică a şefului Statului Major al Apărării de a modifica legislaţia pentru ca militarii români să poată doborî dronele care intră în spaţiul aerian al României, Ministerul Apărării nu a venit cu nicio propunere de modificare legislativă", anunţă formaţiunea.

"Au trecut aproape şapte luni de la momentul în care şeful Armatei Române a cerut modificarea legislaţiei şi, totuşi, nici până acum nu avem legile pe masa Parlamentului. Ministrul Apărării din partea PSD şi liderii PNL şi PSD au majoritatea pentru a schimba legi, dar preferă să lase dronele ruseşti să violeze teritoriul României, în timp ce oamenii din Tulcea şi alte zone de graniţă sunt bombardaţi de mesaje RO-Alert", a declarat liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

În acest context, Ionuţ Moşteanu a adresat mai multe întrebări concrete ministrului Apărării, solicitând clarificări urgente:

1. Stadiul actual al legislaţiei necesare: Ce s-a întâmplat cu promisiunile făcute pentru modificarea legii care ar permite Armatei Române să intervină şi să doboare dronele ruseşti?

2. Măsuri alternative în absenţa legii: În lipsa unui cadru legislativ, ce soluţii provizorii sunt disponibile pentru protejarea cetăţenilor români? Care sunt planurile Ministerului Apărării pentru a preveni şi reacţiona rapid la incursiunile viitoare?

"Domnule Ciucă, aveţi majoritatea în Parlament şi puterea de a trece aceste legi. În loc să scrieţi pe Facebook despre Elena Lasconi, mai bine vorbiţi cu şeful dumneavoastră, Marcel Ciolacu! Apărarea ţării nu este un subiect de ping-pong politic. Aveţi o majoritate în Parlament, veniţi cu legile cerute de şeful Statului Major al Apărării", a spus Ionuţ Moşteanu.

Narcis Mircescu, liderul grupului USR din Senat, spune că este şocat de atitudinea prim-ministrului ţării, Marcel Ciolacu, şi că participarea lui Tîlvăr la o şedinţă organizată intempestiv de Comisia pentru Apărare din Senat este un simplu joc de imagine.

"Orice încălcare a spaţiului aerian românesc este un act de o gravitate deosebită. Dronele ruseşti au survolat teritoriul românesc timp de câteva zeci de minute, iar singurul lucru pe care şeful Guvernului l-a putut face a fost să dea din umeri şi să ne spună că «asta e»! Angel Tîlvăr nu trebuie să se ducă în spatele uşilor închise la Comisia de Apărare, el trebuie să vorbească în Plen, la Ora Guvernului, să le spună românilor ce face MApN pentru apărarea ţării, pentru protejarea cetăţenilor ei. De şapte luni, Ministerul Apărării se plânge că n-are legislaţie să intervină, dar Guvernul are alte priorităţi, se ascunde în şedinţe fără miză, nu vrea să vină cu un proiect de lege în Parlament", spune senatorul USR.

La rândul său, senatorul USR Cristi Berea, membru al Comisiei pentru apărare din Senat, consideră că aceste acţiuni provocatoare sunt inacceptabile.

"Primele drone au început sa cadă în România de mai bine de un an. De atunci tot auzim că nu avem legislaţie. Avem chiar un partid condus de un general, dar acesta a fost mai preocupat să-şi promoveze o carte din banii statului decât să fie cu adevărat în slujba ţării.", arată Berea.

USR precizează că "va fi un partener pentru adoptarea rapidă a legislaţiei care să permită Armatei Române să apere spaţiul aerian şi să îi protejeze pe români".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb