USR Suceava solicită oprirea autorizării gropii de gunoi din Pasul Mestecăniş

S.B.
Miscellanea / 7 ianuarie 2022

USR Suceava solicită oprirea autorizării gropii de gunoi din Pasul Mestecăniş

Membrii filialei USR Suceava îi solicită ministrului Mediului, Tanczos Barna, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, oprirea eliberării autorizaţiei integrate de mediu pentru groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş, pentru a împiedica un dezastru ecologic de amploare, informează news.ro.

USR Suceava se alătură astfel demersului Asociaţiei Bucovina Curată, care a lansat joi, 6 ianuarie, o petiţie prin care solicită anularea organizării la Vatra Dornei a consultării publice legate de acest proiect şi oprirea procedurii de emitere a autorizaţiei integrate de mediu, până la finalizarea cercetărilor penale desfăşurate de DNA în dosarele legate de depozitul de deşeuri de la Pojorâta, arată un comunicat de presă al partidului.

"Groapa de gunoi de pe Mestecăniş reprezintă un dezastru ecologic şi o ruşine a administraţiei judeţene. Această groapă de gunoi de pe vârful muntelui înseamnă iresponsabilitate şi nepăsare faţă de comunitatea locală direct afectată, faţă de ecosistemul montan, faţă de turismul din Bucovina şi, nu în ultimul rând, faţă de cerinţele UE cu privire la depozitele de deşeuri. E timpul ca Gheorghe Flutur să ţină cont de oameni şi de Suceava!", a afirmat Gianina Ursu, preşedinta organizaţiei municipale USR Suceava, conform sursei citate.

"Am inspectat depozitul Mestecăniş acum 3 ani, împreună cu echipa de anchetă a Parlamentului, şi am constat că, dincolo de poziţionarea nefericită, există probleme majore de proiectare şi execuţie", a mai explicat Octavian Berceanu, fostul comisar-şef al Gărzii de Mediu.

Consiliul Judeţean Suceava a anunţat recent că intenţionează să organizeze o dezbatere publică privind documentele de susţinere a solicitării de emitere a autorizaţiei integrate de mediu pentru obiectivul "Depozit ecologic de deşeuri Pojorâta". Dezbaterea ar urma să aibă loc la Vatra Dornei, în 2 februarie 2022, la peste 20 de km de satul Valea Putnei, localitatea direct afectată de construcţia gropii de gunoi.

Semnatarii petiţiei solicită respectarea dreptului elementar de consultare şi informare a locuitorilor direct afectaţi de proiectul gropii de deşeuri Pojorâta, prin organizarea acestei consultări publice la Centrul Cultural Pietrele Doamnei/Căminul Cultural Valea Putnei, conchide sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De acord.. Aceea groapa de gunoi din varful Mestecanis este foarte periculoasa pentru sanatatea oamenilor.... si a animalelor..

    A inebunit Flutur & co. Fac o groapa de gunoi in varf de munte. In Elvetia, in Franta, in Germania mai exista asemenea bataie de joc? ROMANI! Treziti-va!

    1. Așa e. Știi însă că-n Elveția gunoaiele se ard?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb