USR Tineret reacţionează la proiectul iniţiat de Lavinia Cosma

A.M.
Politică / 19 decembrie 2019

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

USR Tineret a reacţionat, miercuri seară, cu privire la proiectul votat de Camera Deputaţilor şi iniţiat de deputata USR, Lavinia Corina Cosma, care presupune înăsprirea pedepselor pentru deţinerea şi traficul de droguri, printr-un mesaj extrem de scurt.

"Nici noi nu ştiam", a scris organizaţia pe Facebook.

Poriectul a fost semnat de zeci de parlamentari din toate partidele parlamentare şi a fost adoptat de Camera Deputaţilor, cu 294 voturi pentru, fără a se consemna vreun vot împotrivă sau vreo abţinere, informează Hotnews.ro.

"Este nevoie de o mai amplă reglementare legislativă, pentru a putea preveni şi combate fenomenul drogurilor şi apariţia unor noi substanţe psihoactive", a menţionat Cosma în expunerea de motive a proiectului.

Deputata USR a explicat, pe pagina de Facebook că "proiectul de lege cu privire la incriminarea etnobotanicelor nu creşte pedepsele pentru consumatori. Pedepsele cresc pentru traficanţii de droguri".

"Scopul proiectului a fost şi este incriminarea produselor etnobotanice in condiţiile in care exista un vid legislativ si din aceasta cauza România a ajuns un paradis al traficanţilor de astfel de substanţe", susţine Lavinia Corina Cosma.

Asociaţia VedemJust, fondată de judecătorul Cristi Danileţ şi care care salută legea, arată că a semnalat nevoia acestei legi încă din septembrie 2018 după ce, urmare a unei decizii a ICCJ, deţinerea de etnobotanice în vederea consumului propriu nu a mai fost considerată infracţiune.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Sigur ca legislatia cu privire la traficul de droguri trebuia imbunatatita. Dar legea asta promovata de USR se inscrie in buna traditie legislativa romaneasca, cu legi, neclare , inepte , extremiste .

    Consumatorul devine automat si detinator de droguri, iar , cum bine spunea un parinte , o sa ma trezesc cu copilul de 17 ani ca face 10 ani de puscarie pt o greseala facuta la un chef.  

    Este un haos total in legislatia romaneasca , in toate domeniile , civil si penal, si judecatorul sta sa aleaga tot timpul intre 4-5 prevederi care se bat cap in cap. Sa te feresca dumnezeu , sa ajungi la spital sau la tribunal la noi in tara, ca mori cu dreptatea in mana.

    Am ajuns ca iti omoara cu masina nevasta si copilul pe zebra si scapa cu 1 an de zile cu suspendare. Astea sunt legi ? 

    Prohibitia asta e pe de-o parte buna, pe alta parte rea. Inteleg ca exista droguri legale si ilegale. Dar cine si cand a tras aceasta linie? Mai e actuala aceasta diferentiere? Cel mai consumat, daunator si periculos (gradul de dependenta) este alcoolul? De ce e legal alcoolul? Ce e cu tigarile, cafeaua si zaharul?

    De ce nu este Canabisul legal? S-au documentat politicienii despre efectele legalizarii consumului de Canabis din olanda sau anumite state ale SUA? Ca expertiza si Know-how au politicienii in domeniul drogurilor?  

    Nr 1. a punctat foarte bine situatia.  

    1. Adevarat.De ce canabisul nu e legal?

      1.Daca îti cresti 1-2 plante pentru consum propriu ,,acasica",în taina, ( în scop recreativ...precum ,, se spune-pretinde" ,doar pentru tine ,, micule agricultor" ) si stai în rasa aia a matii spurcata acasa, cuminte, fara sa faci rau nimanui...nu are nimeni treaba voastra (neiesind astfel în evidenta...).Insa voi,toti traficantii de droguri care distribuiti-vindeti inclusiv otravurile acelea sintetice denumite generic ,,Etnobotanice"(,,prea bune,prea ca la tara") gasiti vesnic motive ca sa va ,,dati raniti"(inclusiv va autovictimizati).

      2.Vad ca tot dati exemple aiurea...Olanda s.a.m.d. Voi,caricaturile romanesti drogate, nu aveti în primul rînd ,,cultura" necesara pentru a avea un minimum de legitimitate în a avea asemenea pretentii (de legalizare a consumului).Dati în cap si bagati cutitul în oricine dupa 3 beri sau 200-300 ml de tariu (baute ,,în scop recreativ") si mai aveti tupeul sa vreti liber la droguri (tot astfel veti proceda invocînd pretextul abject si necredibil ,, ca nu ati stiut ce faceti" ).Dar daca propun un experiment/expertiza judiciar(a),pot dovedi foarte usor faptul ca, stiti foarte bine ceea ce faceti în astfel de cazuri ; invocati asemenea ineptii pentru a scapa de raspundere penala dupa ce ati nenorocit pe altii. Aia de îi dati voi exemplu în Olanda s.a.m.d.,în proportie de 90 % sînt linistiti dupa consum...la noi 90% ati deveni Rahani violenti,fiindca vi se urca piticii cu topoare pe creierul ala' lipsit de circumvolutiuni dar plin de rahat si încep sa derapeze neavînd astfel aderenta. 

      Nu mai rastalmaciti legislatia existenta,fiindca niciodata nu au existat ,,droguri legale" pe/pentru ,,piata libera".A exista legal din punct de vedere juridic,înseamna a legifera dreptul de a fabrica,detine si utiliza...(astfel devine legal..nicidecum în sens invers, precum debitati voi în mod oligofren).Faptul ca anumite substante precum Morfina (opioide) s.a.m.d. sînt folosite în industria farmaceutica respectiv în sistemul medical...nu înseamna ca,de exemplu, printr-o asa zisa analogie bolnava a voastra,otravurile sintetice denumite generic Etnobotanice ,,sînt legale" ...nefiind interzise (a se citi si interpreta în mod corect si complet termenul ,,substante psihotrope").Mai duceti-va si la scoala ,,pe bune frate"fiindca va debiteaza mintea doar tîmpenii/imbecilitati.Nu v-ar strica sa cititi si cîte o carte buna din cînd în cînd,fiindca v-ar mai tine mintea ocupata cu ceva util.

    Drogalaii de la USR Tineret sunt niste dobitoci cu creierii muci. La munca si la invatat, rahatilor. Lasati chefurile si drogurile.

    In luna februarie am fost 4 zile in Singapore, in concediu. In camera de hotel , pe masa era pus un anunt. Consumatorii de droguri ca si traficantii de droguri daca sunt prinsi cu droguri pe teritoriul statului Singapore sunt pasibili de pedeapsa capitala punct. La noi de ce sa nu se faca asa ceva? Asta e electoratul USR ( uniti in smecherii revoltatoare ) ? Motivul crimei zis accident, a fost din cauza drogurilor, al baiatului lui Gino Iorgulescu . Asta e tara pe care o doriti? Au ajuns toate naparcile sa ne impuna toate magariile posibile si noi sa acceptam ? Ajunge. Consumul si traficul de droguri este crima impotriva acestui popor.

    1. Cred ca nu ai creier

      Foarte bine ca nu consumi nici un drog. Hai sa interzicem si sa introducem pedeapsa capitala pentru consumul de alcool, tigari, cafea, zahar etc.

      Daca interzicem toate drogurile, nu mai avem nici macar calai.  

      Nu știu ce moloz îndrugi tu acolo, dar de la canabis poți sa îți controlezi perfect corpul și creierul îți este perfect conștient! Într-adevăr, celelalte droguri cum ar fi cocaina, heroina, lsd say extasy îți pot afecta judecata și vederea! Marijuana în nici un caz nu te afectează și nu te face violent sau aerian!

    Foarte buna legea asta. Drogurile trebuiesc interzise in toata lumea . Traficantii de droguri trebuie sa raspunda cu viata.

    1. Lecalizarea canabisului.Asta e solutia

      Da frate,adevărat trăiești.Legalizare si punct!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb