Utilizarea activelor ruse îngheţate: Vladimir Putin denunţă un "furt" şi promite să riposteze

R.S.
Internaţional / 14 iunie

Utilizarea activelor ruse îngheţate: Vladimir Putin denunţă un "furt" şi promite să riposteze

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat vineri ''furtul'' de active ruseşti în Occident şi utilizarea lor pentru a ajuta Ucraina să se opună Rusiei şi a promis să riposteze, transmite France Presse.

''Ţările occidentale au îngheţat o parte a activelor ruseşti şi ale rezervelor în valută. Şi ele se gândesc la o bază juridică pentru a şi le însuşi definitiv'', a declarat Putin în faţa cadrelor Ministerului de Externe rus.

Reprezentanţii principalelor şapte state industrializate din lume (G7), reuniţi în Italia, au ajuns la un "acord politic" asupra folosirii veniturilor rezultate din activele ruseşti îngheţate ca garanţii pentru deblocarea unui împrumut de 50 de miliarde de dolari destinat Ucrainei.

Acest credit de 50 de miliarde de dolari pentru Kiev va fi garantat astfel cu veniturile din dobânzile generate de cele circa 300 de miliarde de euro active ruseşti îngheţate în statele G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi SUA), venituri estimate la aproximativ 3 miliarde de euro pe an, potrivit France Presse.

''Este corect ca cea care plăteşte să fie Rusia'', a reacţionat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a cerut pur şi simplu confiscarea activelor bancare ale băncii centrale ruse în valoare de 300 de miliarde euro, îngheţate de Uniunea Europeană şi G7.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. pai sunt inghetate si vor fi folosite pt reconstructie. sau ce crezi, ca distrugi o tara si nu platesti? pai au distrus o hidrocentrala mai mare ca hidroelectrica si etc. astea se vor reface pe bani, ce crezi. pe banii inghetati de la rusi. isi pot lua adio. pa.

    1. Am o surpriza pentru tine. Stii de ce se codesc natoistii sa confiste miliardele rusesti? Pentru ca ar pierde procesul in tribunale internationale din tari non-NATO (din Asia, de exemplu). Si atunci tu, contribuabil european o sa ajungi sa platesti totul.

       

      Si mai este un alt motiv mai puternic. O spune Reuters in feb 2024. Rusii ar putea retalia la fel si ar putea confisca active ale Euroclear care ar duce la insolventa acestei institutii..... Stii ce inseamna asta? Ca te stergi la .... cu ieuroii tai. 

       

      "But European Union countries and institutions oppose that, arguing there is no legal basis for seizing sovereign assets of another country and doing so could make investors withdraw fr om the euro currency. 

      Russia has also warned that if the West seized its money, it would retaliate by confiscating Western assets still in Russia, which some estimate at around $288 billion. 

      This could trigger the collapse of Belgium's Euroclear clearing house, which holds the Russian money, and the bailout of Euroclear could be very costly, officials have said." 

      Asta era un conflict de rezolvat la ONU. Ca si cu Liga Natiunilor, superputerile submineaza intr-o veselie organismul pe care l-au creat. De ce era mai mult treaba NATO decat a oricarui alt tert razboiul dintre Rusia si Ucraina?!

      De ce e mai mult treaba G7 decat a oricarei alte tari? 

      sunt inghetate pana dupa razboi. apoi rusia va avea de platit reparatii de razboi. daca nu plateste ,se vor folosi banii inghetati. e cat se poate de legal si clar , va fi si onu de acord.

      ca doar n-o sa platim noi oalele sparte de rusi.

      sa plateasca, le-a trebuit razboi, acum au. 

    Putine, cu tezaurul cum stam? Ala nu e furt?

    Soso cand mai mergi in vizita, cere tezaurul Romaniei inapoi daca te dai mare nationalista! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb