Vaccinare obligatorie de azi pentru forţele de ordine şi pentru personalul şcolar din Italia

J.P.
Internaţional / 15 decembrie 2021

Vaccinare obligatorie de azi pentru forţele de ordine şi pentru personalul şcolar din Italia

Vaccinarea obligatorie a personalului şcolar începe miercuri şi şcolile vor primi o circulară cu indicaţiile pentru controlul certificatului verde. Obligaţia de rapel - adică de a se supune celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid - se aplică şi personalului şcolar, începând de miercuri, 15 decembrie, potrivit circularei transmise de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), informează G4media.

Circulara introduce obligaţia pentru agenţi şi pentru forţele de ordine, sub sancţiunea suspendării din serviciu fără remuneraţie, dar şi retragerea temporară a ecusonului, armei şi cătuşelor.

Printre categoriile pentru care este prevăzută obligativitatea de vaccinare, chiar şi pentru a treia doză, începând de miercuri, Ministerul de Interne enumeră şi "personalul şcolar al sistemului naţional de învăţământ, din grădiniţe şi creşe, din centrele provinciale pentru educaţia adulţilor, din sistemele regionale de educaţie şi formare profesională şi din sistemele regionale care desfăşoară cursuri de învăţământ superior şi de formare tehnică".

Obligaţia pentru personalul şcolar va fi reglementată printr-o circulară ad-hoc a Ministerului Educaţiei, care ar trebui să sosească marţi în şcoli.

Circulara vizează şi forţele de ordine: "Sectorul de securitate, apărare şi salvare publică", după cum prevede cel mai recent decret privind măsurile anti-Covid lansat de guvern, obligaţie care, pentru personalul în cauză, este declanşată miercuri, 15 decembrie.

"Îndeplinirea obligaţiei de vaccinare include ciclul de vaccinare primar şi, începând cu data de 15 decembrie 2021, administrarea succesivei doze de rapel, care trebuie efectuată prin respectarea indicaţiilor şi a termenelor stabilite în circulara Ministerului Sănătăţii".

Obligaţia se aplică şi celor absenţi de la serviciu. "Pe 15 decembrie, întreg personalul, chiar dacă lipseşte din motive legitime, va trebui să prezinte responsabilului propriei structuri documentaţia care atestă îndeplinirea obligaţiei de vaccinare".

În cazul în care această documentaţie nu este primită, administraţia competentă va trebui să invite "fără întârziere, persoana interesată să prezinte documentaţia solicitată în termen de cinci zile de la primirea invitaţiei".

Pentru persoanele care nu se vaccinează, nu este prevăzută numai suspendarea din serviciu fără nicio compensaţie, ci şi retragerea temporară a "ecusonului de identitate, a plăcuţei, a armei din dotare şi a cătuşelor".

Totodată, sunt prevăzute amenzi foarte mari pentru cei care se prezintă la locul de muncă fără să fie vaccinaţi. "Desfăşurarea activităţii de muncă prin încălcarea obligaţiei de vaccinare - se arată în circulară - se pedepseşte cu sancţiunea plăţii unei sume de la 600 de euro la 1.500 euro". De asemenea, vor fi amendaţi şi cei care nu verifică certificatul verde, cu penalităţi cuprinse între 400 de euro şi 1.000 de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sa le fie tarana usoara acelor suflete nevinovate

    1. .......si bolovanii grei pt calaii lor vaccinisti din fruntea Italiei! Poate cine stie, bolovanii vor fi pusi mai repede decat in mod normal, chiar de catre italienii de rand!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb