Vaccinul fabricat de AstraZeneca îşi schimbă numele. Care este motivul

G.U.
Internaţional / 16 aprilie 2021

Vaccinul fabricat de AstraZeneca îşi schimbă numele. Care este motivul

Vaccinul AstraZeneca şi-a schimbat numele în "Vaxzevria", la solicitarea laboratorului farmaceutic suedezo-britanic, a anunţat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Modificarea a fost făcută în urma multor controverse în centrul cărora se află acest vaccin.

Agenţia Europenă pentru Medicamente indică faptul că Vaxzevria este compusă dintr-un adenovirus modificat care, din moment ce nu este SARS-CoV-2 în sine, nu poate provoca COVID-19, relatează agenţia de ştiri EuroWeekly.

Portalul Agenţiei Naţionale a Medicamentului din Suedia, Lakemedelsverket, confirmă faptul că schimbarea numelui a fost aprobată de EMA pe 25 martie după o cerere din partea companiei. Personalul medical este necesar însă să fie "conştient de schimbare, deoarece informaţiile despre produs, etichetare şi ambalare pot fi diferite", conform informaţiilor publicate pe site-ul Agenţiei suedeze a medicamentului Lakemedelsverket.

EMA: Vaccinul Vaxzevria de la AstraZeneca este sigur şi eficient

EMA susţine, de asemenea, că vaccinul Vaxzevria de la AstraZeneca este sigur şi eficient în prevenirea noului coronavirus la persoanele cu vârsta peste 18 ani, însă cercetătorii au precizat că eficacitatea a scăzut de la 79% la 76%.

Potrivit sursei citate, nu a fost menţionat niciun motiv oficial pentru schimbarea numelui vaccinului anti-COVID-19, dar aceasta s-ar putea datora celei mai recente crize farmaceutice din Marea Britanie care a implicat vaccinul său în cazurile de tromboză. Mai multe ţări europene au suspendat utilizarea vaccinului produs de laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca, din cauza unor incertitudini cu privire la efectele secundare ale acestuia asupra persoanelor vaccinate. Cu toate acestea, mai multe ţări au reluat utilizarea vaccinul dezvoltat de AstraZeneca, după ce Agenţia Naţională a Mediacamentului a afirmat că este "sigur şi eficient" împotriva COVID-19.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Adicatelea... daca nu se mai cheama AstraZeneca si se cheama VaxAlbina.. se va calca lumea in picioare sa se vaccineze cu cel mai letal dintre vaccinuri sau ce? Pe bune?

    EMA bate campii: nici nu s-a pus vreo clipa problema ca vaccinul AstraZeneca sa conduca la Covid, discutia era ca se moare de pe urma trombozelor si altor complicatii.

    Nu am incredere in Agentia Europeana a Medicamentului.. e tot un fel de OMS adica un ONG corupt, pus pe indeplinit agenda FIAREI globale.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb