Vaccinurile anti-COVID sunt eficiente şi în cazul noii variante de coronavirus, asigură ministrul german al sănătăţii

J.P.
Internaţional / 21 decembrie 2020

Vaccinurile anti-COVID sunt eficiente şi în cazul noii variante de coronavirus, asigură ministrul german al sănătăţii

Experţii Uniunii Europene au ajuns la concluzia că vaccinurile împotriva COVID-19 concepute până în prezent sunt eficace şi împotriva noii variante a coronavirusului SARS-CoV-2, o mutaţie ce a fost descoperită iniţial în Marea Britanie, a declarat duminică ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, relatează Agerpres.

"Conform a tot ceea ce ştim la ora actuală şi în urma discuţiilor care au avut loc între experţii autorităţilor europene, noua tulpină nu are impact asupra vaccinurilor, care rămân, toate, la fel de eficiente, ceea ce ar fi o veste foarte bună", a spus ministrul Jens Spahn, citat de AFP.

Discuţiile la care el a făcut referire s-au desfăşurat duminică în cadrul unei reuniuni la nivel de experţi a statelor UE, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului german al Sănătăţii.

Nu există indicii că noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală decât cele precedente, însă ea este mai contagioasă. Câteva cazuri sporadice au fost deja confirmate şi în afara Marii Britanii.

Mai multe state membre ale UE, printre care Belgia, Olanda, Italia, Austria, Irlanda, Germania, Bulgaria şi România au anunţat duminică suspendarea legăturilor aeriene din şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Belgia a suspendat de asemenea legăturile feroviare cu teritoriul britanic, iar Franţa a oprit complet pentru cel puţin 48 de ore transportul de persoane şi mărfuri dinspre Marea Britanie, inclusiv transporturile rutiere, maritime şi feroviare.

Preşedinţia germană a Consiliului UE a convocat pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a statelor membre, în baza mecanismului integrat al UE pentru un răspuns politic la crize (IPCR). Acest mecanism are ca scop luarea unor decizii rapide şi coordonate la nivelul UE în cazul unor crize importante şi complexe.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu cred in doua lucruri - că virusul vieții a suferit mutații neomarxiste in numai 12 luni și că vaccinul are eficienta pentru mutația survenită peste noapte, în caz că ea reală si nu e tot invenția Ocultei mondiale că și virusul de bază.

    1. Nu te-a intrebat nimeni ce crezi si ce nu crezi - in afara de faptul ca esti de serviciu si datoria ti-o cere prostiile tale neomarxiste ocupa spatiul virtual degeaba

    ....... e bun si pentru bataturi , dureri de dinti , platfus , menstruatie , dureri de cap etc , vaccinati-va !

    1. Cu certitudine.Interpolul spune ca talharii au si pus ochii pe el.Cred ca vor sa-si vaccineze...dusmanii

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb